Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,861 $

A koronavírus ellenére akár milliók zarándokolhatnak egy fesztiválra Indiában

Hiába tombol a koronavírus-járvány Indiában, hindu zarándokok lepték el a Gangesz partját Haridvárban a héthetes, Kumbh Mela nevű vallási fesztivál idejére.

Külföld

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Hiába tombol a koronavírus-járvány Indiában, hindu zarándokok lepték el a Gangesz partját Haridvárban a héthetes, Kumbh Mela nevű vallási fesztivál idejére.

A koronavírus kockázataira ügyet sem vető hindu zarándokokkal telt meg a Gangesz partja India északi részén az általában milliókat vonzó Kumbh Mela nevű vallásos fesztivál kezdetére. Soron kívül Fico elleni merénylet: a rendőrség nem tartja kizártnak, hogy a merénylő nem magányos farkas volt

Az ország a világon a második legtöbb koronavírusos megbetegedést jegyzi és már több, mint 150 ezren vesztették életüket benne, de ez nem akadályozta meg, hogy rengeteg zarándok induljon el Haridvárba a fesztiválra. A szervezők kb. egymillió ember érkezését várják csak a csütörtöki nyitányra és bíznak benne, hogy „Gangesz Anya”, a szent folyó megóvja a látogatókat.

A hindu mitológia szerint az istenek és a démonok között háború folyt egy szent kancsóért, melyben a halhatatlanság nektárja volt. Ennek cseppjei a csata közben négy helyre hullottak Indiában, ezek évente váltakozva rendezik meg a fesztivált, írja az Al Jazeera.

Az elkövetkező hét héten többmillióan fordulhatnak majd meg Haridvárban, akik a fesztivál részeként megmártóznak majd a Gangeszben is. Szerdán már tele volt a folyópart zarándokokkal, akik mellett már az árusok is megjelentek. A legtöbben, például az 50 éves Sanjay Sharma, nem törődnek a vírussal:

„India nem Európa, mi sokkal ellenállóbbak vagyunk. Nagyon szomorú, hogy egy egyszerű köhögés miatt nem jöttek el annyian, mint általában. A halál a legnagyobb igazság a földön. Mi értelme félelemben élni?”

Mások azért, például a 37 éves Lakshmi Sharma, óvatosabban álltak a dologhoz: „Nagy boldogság van, mivel eljött a Kumbh ideje. Ettől még azonban tartanunk kell egymástól a távolságot és fertőtleníteni magunkat, elvégre járvány van.”

Bajnok a Manchester City, ismét lemaradt az aranyéremről az Arsenal

Az Arsenal közel lehetetlen helyzetből várhatta az angol bajnokság utolsó fordulóját, aminek a Manchester City volt a legnagyobb esélyese.