Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,78 Ft
Euró
389,08 Ft
Font
454,74 Ft
Bitcoin
58,804 $

Egyre súlyosabb a helyzet, hotelekben szállásolhatják el a koronavírus-fertőzötteket az Egyesült Királyságban

Nagy-Britannia egészségügyi államtitkára bejelentette, a titkárság minden lehetséges eshetőséget megvizsgál a koronavírus miatt kórházi kezelésre szoruló páciensek égbe szökő számai miatt, egyes betegeket hotelekbe szállíthatnak át.

Külföld

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Nagy-Britannia egészségügyi államtitkára bejelentette, a titkárság minden lehetséges eshetőséget megvizsgál a koronavírus miatt kórházi kezelésre szoruló páciensek égbe szökő számai miatt, egyes betegeket hotelekbe szállíthatnak át.

Az Egyesült Királyság egészségügyi államtitkára bejelentette, keresik a módját, hogy enyhítsék a közegészségügyi rendszerre nehezedő nyomást, emiatt arra is van lehetőség, hogy egyes gyógyulófélben lévő betegeket orvosi felügyelettel ellátott hotelekbe szállítsanak át. Soron kívül Némi csapadékra van kilátás pénteken, de akár 27 fok is lehet napközben

Matt Hancock szerdán jelentette be, hogy „egyelőre lehetetlen tudni”, meddig maradnak érvényben a kijárási korlátozások, mivel az egészségügyi szolgálat teljesítőképességei határát feszegeti – az ország területén több, mint 35 ezer embert ápolnak koronavírus miatt kórházban.

Azokra az értesülésekre, hogy a gyógyulófélben lévő betegeket hotelekbe szállíthatják, Hancock elmondta, a kormány „minden lehetőséget megvizsgál”, és elismerte, hogy ezt az eshetőséget is figyelembe veszik, írja az RT.

„Egyes esetekben az embereknek kivezető kezelés kell, ehhez pedig nincs szükségük kórházi ágyra. A gondozói szektorral szoros együttműködésben azon dolgozunk, hogy legyen kapacitás, de minden lehetőséget megvizsgálunk. Ez semmiképpen sem egy konkrét terv, de vizsgáljuk ezt a lehetőséget is, ahogyan minden mást.”

Mivel a kórházak, elsősorban London környékén egyre inkább fogynak ki az ágyakból és a kulcsfontosságú tartalékokból, például oxigénből, Anglia országos tiszti főorvosa, Chris Whitty arra figyelmeztetett, hacsak nem tesz „kitérő manővert” a kormány, a nyomás növekedni fog az egészségügyi ellátórendszeren és jelezte, hogy „jelentős válság” következhet.

A London Hotel Group szóvivője még kedden nyilatkozott így: „Az a pácienskör, akiknek a közegészségügyi szolgálat helyet keres, már meggyógyult, vagy gyógyulófélben van, így bár nem követelik meg specialisták kezelését, haza egyelőre még nem mehetnek.” A hotelhálózat Londonban 1500, az országban 5000 ágyat tudna biztosítani erre a célra.