Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,031 $

Így álltak vasárnapig az oltásokkal az idősotthonokban

Vasárnapig közel hétezer ember kapta meg az idősotthonokban a koronavírus elleni védőoltást, de hamarosan egy újabb kör következik.

Belföld

A T-800-as

Szerkesztő

Vasárnapig közel hétezer ember kapta meg az idősotthonokban a koronavírus elleni védőoltást, de hamarosan egy újabb kör következik.

Az elmúlt héten megkezdődtek az idősotthonokban az oltások, és nemcsak a bentlakók, hanem a dolgozók is védetté válhatnak. Vasárnap estig közel hétezer ember kaphatta meg az első vakcináját, amit egy második fog követni. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

A nemrég Magyarországra érkezett Moderna-vakcinával fogják folytatni, aminek köszönhetően 3 600 személy részére tudják biztosítani az oltást. A 150-450 férőhelyes otthonokban fognak oltani. Összesen tizenkilenc intézmény és harminchárom telephely érintett ebben jelenleg.

Megvan a lehetőség arra, hogy kötelezővé tegyék a koronavírus elleni oltást

Az operatív törzs sajtóeseményén kiderült, hogy közel 1 000 dolgozó jelentkezett a következő körben, míg a bentlakók részéről ez a szám több mint 2 300. Összesen több mint 1 036 idősotthon működik Magyarországon, de az oltásokat csak az érkező vakcinaszállítmány alapján tudják beadni.

Már beszélni is lehet Ficóval, de az állapota továbbra is súlyos

Robert Fico szlovák miniszterelnök állapota stabilizálódott a második, hosszadalmas műtét után, ám továbbra is súlyos az állapota.