Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,83 Ft
Euró
390,36 Ft
Font
456,90 Ft
Bitcoin
60,669 $

Megkezdődött Olaszország legnagyobb maffiapere

355 gyanúsított, 400 ügyvéd és több mint 900 szemtanú vesz majd rész azokon a bírósági üléseken, amelyeken az olasz ‘Ndrangheta csoporthoz köthető bűnügyeket fogják részletesen megtárgyalni.

Casal di Principe, 2011. május 2. Kommandósok letartóztatják Mario CATERINO-t, a nápolyi maffia, a camorra egyik vezetőjét, a hírhedt Casalesi klán második számú főnökét a Nápoly közelében lévő Casal di Principében. Az 54 éves Mario Caterino a 30 legveszélyesebb körözött szökevény listáján szerepelt Olaszországban. Caterinót 2005-ben távollétében életfogytiglani börtönre ítélték gyilkosság és maffiaszervezethez való tartozás miatt. (MTI/EPA/Felice de Martino)
Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

355 gyanúsított, 400 ügyvéd és több mint 900 szemtanú vesz majd rész azokon a bírósági üléseken, amelyeken az olasz ‘Ndrangheta csoporthoz köthető bűnügyeket fogják részletesen megtárgyalni.

A The Local hírportál értesülései szerint január 11-én, hétfőn indult el Olaszország legnagyobb maffiapere, mely során a ‘Ndrangheta bűnügyi szervezethez kapcsolódó politikusokat, rendőröket, üzletembereket és civileket ítélhetik el többrendbeli bűncselekmények miatt. Soron kívül Beismerte a gyógyszergyártó, hogy vérrögöt okozhat a Covid-oltóanyaga

A jelentésekből kiderült, hogy csak a gyanúsítottak jelenléti ívének felolvasása három óran keresztül tartott. A vádlottak padján ott ült a ‘Ndrangheta hálózat főnöke, Luigi Mancuso is, aki már közel 20 évet ült le rácsok mögött.

A vádiratot Olaszország leghíresebb ügyésze és legnépszerűbb maffiaellenes harcosa, Nikola Gratter ismertette, aki már több mint 30 éve rendőrségi védelmet élvez a kutatómunkája miatt. A maffia tagjai ellen felhozott vádak között olyan szabálysértéseket találunk, mint például bűnszervezetben elkövetett lopás, garázdaság, gyilkosság, kábítószer-csempészet, emberkínzás, államtitokkal való kereskedés, illegális prostitúció-hálózat üzemeltetése, valamint pénzmosás.

Az eddigi legnagyobb maffiaperre 1986 és 1987 között került sor Palermo városában, amikor is a szicíliai Cosa Nostra maffia által elkövetett bűncselekményeket tárgyalták meg – akkor összesen 338 gyanúsítottat ítélt el a bíróság. Korábban, egészen pontosan 2019 decemberében a rendőrség már lecsapott a ‘Ndrangheta klánra, melynek tagjai közül 300-at letartóztattak.