Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,01 Ft
Euró
390,22 Ft
Font
456,44 Ft
Bitcoin
58,250 $

Kim Dzsongun újabb fegyverzet fejlesztését lengette be, köztük nukleáris fegyverrel

Észak-Korea rettegett diktátora nagy büszkén jelentette be, hogy az ország újabb elemekkel bővíti végtelennek tűnő fegyverarzenálját, köztük nukleáris tengeralattjáróval, taktikai nukleáris fegyverekkel, és fejlettebb rakétákkal

Phenjan, 2021. január 10. A KCNA észak-koreai állami hírügynökség által közreadott képen Kim Dzsong Un elsõszámú észak-koreai vezetõ, a Koreai Munkapárt elsõ titkára, a Nemzetvédelmi Bizottság elsõ elnöke (k) az észak-koreai kommunista állampárt, a Koreai Munkapárt nyolcadik kongresszusán Phenjanban 2021. január 9-én. MTI/EPA/KCNA
Külföld

Nagy Noel

Szerkesztő

Észak-Korea rettegett diktátora nagy büszkén jelentette be, hogy az ország újabb elemekkel bővíti végtelennek tűnő fegyverarzenálját, köztük nukleáris tengeralattjáróval, taktikai nukleáris fegyverekkel, és fejlettebb rakétákkal – számolt be róla a CNN.

A szombaton tett nyilatkozatában Kim Dzsongun elmondta, erősíti a saját fegyverkezését, hogy az Egyesült Államoknak figyelmeztetést küldjön. Ez alapján egyértelműen kiderül, hogy hiába a három történelmi találkozó Donald Trump és az észak-koreai vezető között, Phenjan továbbra sem akarja leépíteni a saját nukleáris arzenálját. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

„Teljesen mindegy, ki van hatalmon az Egyesült Államokban, az Észak-Korea-ellenes lelkület sosem fog megváltozni. A nukleáris fegyverek fejlesztését zavartalanul folytatni fogjuk”

jelentette ki a Legfelsőbb Vezető.

Kim elmondása szerint különböző fázisban járnak jelenleg a projektek, de az úgynevezett „többszörös-robbanófej vezetési technológiájuk” már az utolsó szakaszban jár, míg a ballisztikus rakétáikkal való szintlépés tanulmányozási is készen van. Phenjan ezzel egyértelműen jelezte, készülni lehet még a sokakat elborzasztó nukleáris rakétatesztekre.

Az úgynevezett taktikai atomfegyverek, melyek alapvetően kisebb pusztításra képesek, rövidebb hatótávval, mint a stratégiai atomfegyverek, szintén közel állnak a befejezéshez – állítja a diktátor. Mint mondta, az atomtengeralattjáróik is már meglehetősen előrehaladott fázisban járnak, így azok is belátható időn belül elkészülnek.

A CNN ugyanakkor megjegyzi, hogy nem nagy a valószínűsége annak, hogy Észak-Korea a közeljövőben bevetheti ezeket a tengeralattjárókat. Szakértői véleményekre hivatkozva ugyanis azt írják, hogy valószínű ezen tengeralattjárók elavult modellek lehetnek, melyek nemcsak, hogy hangosak, de még atomrakétákat sem képesek kilőni.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.