Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,56 Ft
Euró
394,23 Ft
Font
469,46 Ft
Bitcoin
63,156 $

Ebben a PS5-ös játékban a kontroller minden fegyvernél máshogyan reagál

Mi sem bizonyíthatná jobban a DualSense kontroller különlegességét, minthogy a haptikus visszajelzésnek és az adaptív ravaszoknak köszönhetően bizonyos játékok egyedi módon éreztethetik a gamerrel, éppen milyen virtuális környezetben mozog.

Smart
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Mi sem bizonyíthatná jobban a DualSense kontroller különlegességét, minthogy a haptikus visszajelzésnek és az adaptív ravaszoknak köszönhetően bizonyos játékok egyedi módon éreztethetik a gamerrel, éppen milyen virtuális környezetben mozog.

A Ratchet & Clank: Rift Apart kétségkívül a platformerek legjobban várt darabja, ami előreláthatólag idén jelenhet meg PlayStation 5-re. A game-et nem más, mint az Insomniac Games készíti, akiknek többek között olyan mesterműveket tettek le az asztalra, mint az eredeti Spyro the Dragon sorozat, valamint a Spider-Man játékok. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

A Ratchet & Clank szintén sikerszériának mondható, az ugrálós-lövöldözős játék a PS2 megjelenése óta exkluzív címnek számít a Sony konzoljain. A legújabb epizódban a fejlesztők kihasználják a PS5 kontrollere nyújtotta speciális lehetőségeket, így a game sokkal immerzívebb és átélhetőbb lesz majd, hála a haptikus visszajelzésnek és az adaptív ravaszoknak.

A tavaly nyáron bemutatott trailerek és gameplay-részletek után kiderült, hogy a PS5-ben szunnyadó ultragyors SSD-nek hála a Rift Apartban pillanatok alatt ugorhatunk át egyik dimenzióból a másikra anélkül, hogy a játék perceken keresztül szenvedne a textúrák betöltésével.

Az Insomniac ezen felül még egy újítást eszközölt, ez pedig nem más, mint a különféle fegyverek tulajdonságainak és érzékenységének kontrolleren történő realisztikus átadása. A játék fejlesztési igazgatója, Mike Daly a GamesRadarnak adott interjúban arról beszélt, hogy a DualSense technológiai megoldásai hozzájárultak ahhoz, hogy a game-ben található minden egyes fegyvert speciális jellemzőkkel ruházhassanak fel.

A gamerek rengeteg pisztoly, puska és egyéb lőfegyverek közül válogathatnak majd, amelyek színt visznek az ízelítők alapján egyébként is izgalmasnak ígérkező játékmenetbe. Lesz egy Topiary Sprinkler nevű vízlövő ágyú, ami növényekké változtatja ellenfeleinket; a Shatterbomb gránáttal, valamint a Burst Pistollal és az Enforcer Shotgunnal ezzel szemben a klasszikus enemy-irtást végezhetjük el.