Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
354,51 Ft
Euró
384,51 Ft
Font
451,51 Ft
Bitcoin
67,862 $

Letartóztattak egy 92 éves férfit, mert nem viselt maszkot a tüntetésen

Nagy-Britanniában komolyan veszik a járványügyi rendeleteket, aminek újabb bizonyítéka, hogy egy idős férfit is megbírságoltak, mert a demonstráción nem volt nála arcmaszk.

Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Nagy-Britanniában komolyan veszik a járványügyi rendeleteket, aminek újabb bizonyítéka, hogy egy idős férfit is megbírságoltak, mert a demonstráción nem volt nála arcmaszk.

A rendőrség szerda délután összesen 28 tüntetőre szabott ki pénzbírságot, akik a londoni Parliament Square és az Assange-tárgyalások helyszíne környékén gyűltek össze kifejezni nemtetszésüket a kormánnyal és a döntéshozókkal szemben – adta hírül a Daily Mail portál. Soron kívül Magyar Péter ott lesz a köztévé vitáján

A Scotland Yard egyenruhásai első körben hét férfit bírságoltak meg 6 400 fontra azért, mert nem vették arcukra a maszkot, később pedig egy 92 éves nyugdíjas bácsit is elráncigáltak a tüntetésről, mert arcvédő nélkül jelent meg.

Az ügy pikantériáját az adja, hogy miközben az Egyesült Királyságban azért vezették be az országos zárlatot, hogy megvédjék az időseket a koronavírus-fertőzéstől, a nyugdíjas férfi ennek nem tett eleget, mert úgy gondolta, a szabadságában és a véleménynyilvánításában az állam őt nem korlátozhatja.

Boris Johnson azután, hogy decemberben bejelentette, megjelent az új koronavírustörzs a szigetországban, ami sokkal fertőzőképesebb az eredeti variánshoz képest, januárban újabb lockdownt eszközölt, ami leghamarabb február 15-én érhet véget.

Az újabb lezárások óriási felháborodást váltottak ki, egyesek már a csőd szélen táncolnak, és nem fogják tudni túlélni az elkövetkező egy hónapot a jelentős bevételkiesések miatt. A kormány további pénzügyi támogatásokat ígért a bajbajutottaknak, ezek összegéről és folyósításáról azonban egyelőre még nem esett szó.