Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,23 Ft
Euró
389,34 Ft
Font
455,42 Ft
Bitcoin
57,398 $

A koronavírus elleni vakcinával kapcsolatos adathalász csalás indult útjára Észak-Írországban

Az észak-írországi lakosok furcsa üzeneteket kaptak a napokban, melyekben azt írják a címzetteknek, hogy jogosulttá váltak a koronavírus elleni oltásra, majd az érintettek banki adatait kérik.

Egészség/Életmód

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az észak-írországi lakosok furcsa üzeneteket kaptak a napokban, melyekben azt írják a címzetteknek, hogy jogosulttá váltak a koronavírus elleni oltásra, majd az érintettek banki adatait kérik.

Az észak-ír rendőrség nemrégiben figyelmeztette a lakosságot, hogy egy új, adathalász csalás jelent meg, melyben a koronavírus elleni vakcinákra hivatkozva próbálják kicsalni az emberektől személyes adataikat – írja a The Irish Times. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Az üzenetben található link látszólag az ír nemzeti egészségügyi szolgálat (NHS) weboldalára irányítja át az áldozatokat, mely valójában egy adathalász oldal, ahol a gyanútlan személyektől személyes és banki adatokat kérnek.

Az ír hatóságok most arra kérik a lakosságot, hogy fordítsanak fokozott figyelmet az ilyen és ehhez hasonló üzenetekre, és ha bárhol érzékeny információkat kérnének el a linkekre kattintás után, kezeljék azokat fenntartással és ne adják meg adataikat.

Észak-Írországban egyébként a mai napig közel 50 ezer ember kapta meg a koronavírus elleni oltást, az ír egészségügyi miniszter pedig úgy véli, a következő hetekben az összes 80 év feletti ír lakost beolthatják.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.