Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,23 Ft
Euró
389,34 Ft
Font
455,42 Ft
Bitcoin
57,398 $

Észak-Korea történelmi politikai ülésén 5 000 ember vett részt, és senkin sem volt maszk

Nagyon ritkán kerül sor hasonló politikai eseményekre, ráadásul a legutóbbit a koronavírus idején tartották, miközben még csak maszkot sem hordtak a résztvevők, köztük Kim Dzsong Un vezetővel.

Külföld

A T-800-as

Szerkesztő

Nagyon ritkán kerül sor hasonló politikai eseményekre, ráadásul a legutóbbit a koronavírus idején tartották, miközben még csak maszkot sem hordtak a résztvevők, köztük Kim Dzsong Un vezetővel.

Rendkívül ritkák az ehhez hasonló nagy politikai események Észak-Koréban, amik körülbelül ötven évente történnek meg, és mintegy 5 000 emberről van szó. Természetesen az ország első embere, Kim Dzsong Un is jelen volt ezen a nagy eseményen. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Mint arról a CNN beszámolt, a zárt térben összegyűltek közül senki sem viselt maszkot, valamint szorosan ültek egymás mellett. Bár lehetetlen lenne ellenőrizni azt, hogy az 5 000 ember közül bárki is viselt volna maszkot, az állami KCNA által közzétett képeken senkin sincs védőeszköz.

Ez is csak a propaganda része lehet, miszerint Észak-Korea azt állítja, hogy a járvány kitörése óta egyetlen egy fertőzést sem regisztráltak az országban, és ennek megerősítése jegyéül a munkáspárt is mellőzi a maszkviseletet.

Ugyanakkor szinte senki sem hisz abban, hogy Észak-Koreát elkerülte egy olyan vírus, mely már több mint 86 millió embert fertőzött meg, és közel kétmillióval végzett. Ráadásul az eddigi adatok szerint a vírus Ázsiából indult.

Kína egy 11 milliós városa összes iskoláját bezárta a koronavírus megjelenése miatt

A rezsim állítólag két embert is azzal a indokkal végeztetett ki, mert nem tartották be a védekezésre szolgáló irányelveket. Az egyik kivégzett ember egy vámtiszt volt, aki nem vette figyelembe a vírusmegelőzési szabályokat, miközben kínai import árukhoz volt köze.

A szakértők úgy vélik, Phenjan amiatt is ennyire éber és szigorú, mert tudják, hogy az egészségügyi infrastruktúrájuk valószínűleg nem bírná a nyomást a világjárvány idején. Ezek után még furcsábban hathatnak a keddi találkozóról megjelent képek, ahol senkin sem látni maszkot.

Az egyedülálló eseményt a vírus ellenére sem akarták elhalasztani. Észak-Korea történetében ez csak a nyolcadik pártkongresszus volt, míg Kim hivatali ideje alatt a második. A jelenlegi vezető hatalomátvétele előtt hasonlóra 1980-ban volt példa.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.