Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,49 Ft
Euró
389,49 Ft
Font
455,42 Ft
Bitcoin
57,696 $

Újabb információk Horvátországból: csecsemők a szabad ég alatt, Szerbia kész segíteni

Aleksandar Vučić szerb elnök azt mondta, Szerbia készen áll minden segítséget megadni Horvátországnak a nagy földrengést követően, amiről az index.hr is beszámolt.

Külföld

A T-800-as

Szerkesztő

Aleksandar Vučić szerb elnök azt mondta, Szerbia készen áll minden segítséget megadni Horvátországnak a nagy földrengést követően, amiről az index.hr is beszámolt.

Az összes mobil és vezetések hálózat súlyos terhelés érte a földrengés miatt, és arra kérik az embereket, hogy ésszerűen használják a távközlési szolgáltatásokat. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Ez azért fontos, hogy a lehető leggyorsabban segítséghez tudjanak jutni azok az emberek, akiknek valóban szükségük van erre. Ez adott esetben életmentő is lehet. Közben több százan gyűltek össze a zágrábi kórház előtt, a betegek csecsemőket tartanak a karjukban.
Az index.hr legkevesebb húsz sérültről tud Petrinyában. Ketten közülük súlyosan megsérültek, míg tizennyolcan könnyebben. Őket a helyi kórházba szállítottak, míg mások a zágrábi egészségügyi intézménybe kerülnek.

A HEP is egy fontos kéréssel fordult az ügyfelei felé, méghozzá azzal, hogy az áramellátás helyreállításnak ideje alatt mindent kapcsoljanak le, hogy megakadályozzák a hálózati torlódásokat, amik újabb problémákhoz vezethet. Zágráb egyes részein nincs áram, és ez azokra a városokra is értendő, ahol intenzívebben éreztette a hatását a rengési hullám.

Az egyik helyi kórházban például súlyos károk keletkeztek. Tomislav Dujmenović kórházigazgató a HRT kérdésére elmondta, hogy a kórházukban hatalmasak a károk. Zágráb Petrinyába a helyzet miatt két csapatot is küldött, melyek közül az egyik olyan képzett szakembereket tudhat magáénak, akik ezekben a mentésekben nagyon sokat segíthetnek.

Megrázó felvételek Horvátországból: kisgyereket szednek ki a romok alól, majd jön az utórengés

A mentéshez szükséges eszközök is adottak lesznek, valamint száz ágyat és öt sátor szintén a helyszínre tart. Összesen nyolc zágrábi mentőcsoportról tudni eddig, akik segítenek, valamint mellettük önkéntesek is hasonló feladatokat látnak el a vöröskereszttől.

Zágráb és Sisak között ma, illetve holnap szabad utat biztosítanak. A horvát autópályák mától 15 és holnap 22 óráig mindenki számára ingyenes autópályadíjat biztosítanak a két város között. Néhány covid-beteg is érintett a földrengésben, akik átszállításra kerültek egy másik kórházba, ahol biztonságban lehetnek és megfelelő ellátást kaphatnak.

Siska közelében teljesen leomlott egy templom, és többen is vannak a romok alatt, akik a mentőegységeket várják. Sisakból 40 covid-beteget fogad Zágráb, akik a személyzethez hasonlóan jól vannak. A kórház dolgozói a rengést követően visszatértek az épületbe. Isztria 18 tűzoltót küldött a súlyosan érintett városba. Mentőkutyák ugyancsak az egység részét képezik.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.