Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,275 $

Spanyolországban listázzák azokat az embereket, akik elutasítják a koronavírus elleni oltásokat

Hivatalosan is bejelentették, hogy azon személyek, akik elutasítják a koronavírus elleni oltás lehetőségét Spanyolországban, egy listára kerülnek, és azt megosztják az Európai Unió többi tagállamával.

Külföld

A T-800-as

Szerkesztő

Hivatalosan is bejelentették, hogy azon személyek, akik elutasítják a koronavírus elleni oltás lehetőségét Spanyolországban, egy listára kerülnek, és azt megosztják az Európai Unió többi tagállamával.

A France24 is beszámolt a hírről, ami nagy felháborodást válthat ki az emberek között, mivel azok a Spanyolországban élők, akik nem élnek a lehetőséggel, egyfajta nyilvántartásba kerülnek. Erről az egészségügyi miniszter, Salvador Illa adott tájékoztatást. Soron kívül Nem Udvaros Dorottya az egyetlen, aki távozik a Nemzeti Színházból

A La Sexta televíziónak adott interjúja alatt a szakember megismételte, hogy az oltás nem lesz kötelező Spanyolországban. A legutóbb EU-országban az elmúlt hétvégén vette kezdetét az oltási folyamat, így Magyarországon is.

Az egészségügyi miniszter szerint ez egy olyan nyilvántartás az európai partnereikkel, amiben azon emberek szerepelnek, akiknek felajánlották az oltás lehetőségét, de azt szimplán visszautasították. Ez egy olyan dokumentum, amit nem hoznak nyilvánosságra, és közben a legnagyobb tiszteletben tartják az adatokat.

Az is kiderült, hogy a munkáltatók és a nagyközönség tagjai sem férhetnek hozzá ezen adatokhoz. Az elmúlt hónapban közzétett közvélemény-kutatás szerint decemberben 28%-ra süllyedt azon spanyolok száma, akik nem akarják az oltást. Ez a szám nem sokkal azelőtt 47% volt.

Így néz ki jelenleg a koronavírus elleni küzdelem a világban

A válaszadók 40,5%-a mutat hajlandóságot, míg 16,2% élne a lehetőséggel, ha a vakcina megbízhatónak bizonyult. Eddig összesen közel 1,9 millió fertőzöttről tudni. A kormány arra számít, hogy a 47 millió lakosa közül 15-20 millió embert oltanak be a vírus ellen jövő júniusáig.

Cristiano Ronaldo megszerezte pályafutása 66. mesterhármasát

Cristiano Ronaldo közel 40 évesen gyűjtötte be pályafutása 66. mesterhármasát, és már 52 gólnál jár a szezonban 52 mérkőzést követően.

A Manchester United edzője lehet Tuchel utódja a Bayern Münchennél

Még akár az is megtörténhet, hogy a Manchester Unitednál küszködő edző veszi át a bajor klub irányítását.

Messi a gólja mellett öt gólpasszt osztott ki, Suarez mesterhármast szerzett

Történelmi ütést mért a NY Red Bullsra az Inter Miami szombaton az MLS aktuális fordulójában, így a csapat tagjai a lehető legjobb hangulatban látogathatnak ki az F1-es Miami Nagydíjra.