Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,162 $

Negatív rekord: 917-en vesztették életüket egy nap alatt a COVID-19 következtében az Egyesült Királyságban

Egyre nagyobb a baj az Egyesült Királyságban, a koronavírus-járvány ugyanis rohamosan terjed a szigetország területén, így az egyik legújabb gócpontjává válhat Európának.

Külföld

Nagy Noel

Szerkesztő
TÉMÁK

Eddig Spanyolországban és Olaszországban volt a legsúlyosabb a helyzet, már mindkét helyen jóval meghaladta a 100 ezer főt a fertőzöttek száma. Újabban Franciaország és Nagy-Britannia tűnik a két, vírusnak legkitettebb helynek, mindkét ország esetében napról napra növekszik a fertőzési és halálozási ráta is.

Az Egyesült Királyságban összesen 917-en vesztették életüket az elmúlt 24 órában, köztük egy 11 éves gyerek is áldozata lett a járványnak. Az egészségügyi minisztérium szerint így a halálos áldozatok száma megközelíti a 10 000 főt – konkrétan 9875 fő hunyt el. A tegnapi halottak közül 33 főnek semmilyen krónikus betegsége nem volt a vírus felbukkanása előtt. Soron kívül Verőcei halálos hajóbaleset: felvételek a kutatásról az eltűntek után

A halálozások földrajzilag úgy alakultak, hogy Angliában 823 fő hunyt el, ezek közül 208 Londonban, 197 észak-nyugaton, és 165 ember az ország középső régiójában, emellett Skóciában is elhunyt 47 ember. Skóciában ezzel 542-re emelkedett a COVID-19 következtében életüket vesztők száma. Észak-Írországban pedig 15 fő haláláról számoltak be, 107-re növelve ezzel a halálos áldozatok számát.

Az Egyesült Királyságban összesen 78 991 regisztrált fertőzött van a szombat reggeli adatok szerint, köztük a miniszterelnökkel, Boris Johnsonnal, aki azonban sajtóértesülések szerint megindult a gyógyulás útján, és már enyhültek a tünetei.

A hírek szerint már filmeket néz és játszik is az intenzívről kikerülő miniszterelnök:

https://liner.hu/az-intenzivrol-kikerulo-brit-miniszterelnok-jatszik-es-filmet-nez-a-korhazban/

Hajdú Péter szerint Magyar Péter csak köszönettel tartozik Orbán Viktoréknak

Hajdú Péter hosszasan reagált Magyar Péternek egy bejegyzésben, és azt mondta, többek között Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek és Rogán Antallnak is köszönettel tartozik.