Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,264 $

Most már tényleg világjárvány a COVID-19: megvannak az első antarktiszi fertőzöttek

Az egyetlen kontinens, amely még megúszta a láthatatlan ellenség pusztítását, az Antarktisz volt, ám a mai nappal ennek is vége lett, ugyanis a végtelen jég földjére is betette a lábát a SARS-CoV-2 vírus.

Külföld

Nagy Noel

Szerkesztő

Az egyetlen kontinens, amely még megúszta a láthatatlan ellenség pusztítását, az Antarktisz volt, ám a mai nappal ennek is vége lett, ugyanis a végtelen jég földjére is betette a lábát a SARS-CoV-2 vírus.

Ráadásul nemcsak betette a lábát, hanem ezzel együtt az ajtót is berúgta, ugyanis nem egy, hanem 36, chilei tudós fertőződött meg koronavírussal a Bernardo O’Higgins Riquelme Tábornok kutatóbázison – írja az Independent. Így az eddig érintetlen kontinenssel bezárult a kör, immáron a Föld minden pontján regisztráltak koronavírus-fertőzöttet. Soron kívül Még mindig nem találják a tavaly augusztusban eltűnt 12 éves szolnoki fiút

A spanyolajkú média értesülései szerint a 36 fertőzött közül 26-an a chilei katonaság alkalmazásába tartoznak, míg tízen a kutatóbázis fenntartásának feladatkörét látják el. A fertőzötteket azóta hazavitték, és a chilei Punta Arenas városába szállították, hogy ott töltsék le a karanténjukat, mindegyikük állapota stabil.

Az Antarktiszon egyébként a gócpontot létrehozó állomáson kívül még legalább 12 kutatóbázis található, főként a kontinens nyugati részén. Az ehhez hasonló kutatóbázisok jelentik az egyetlen fedelet a fagyos mezőkön, ugyanis az Antarktisznak nincs állandó lakossága, csak kutatók szoktak hosszabb-rövidebb ideig a mínusz fokokban tartózkodni.

Amióta bejelentették, hogy a koronavírus hivatalosan is világjárványnak tekinthető, villámgyorsan szétterjedt a Föld valamennyi pontjára, nemigen van ország, amely nem számolt be legalább egy fertőzöttről. Az eddigiek során a legzordabb éghajlati viszonyokkal rendelkező kontinens volt az egyetlen, mely tartotta magát, ám ezzel ennek az örömnek is annyi.

Agyonlőttek egy 16 éves késes támadót Ausztráliában

Újabb késes támadás történt Ausztráliában, ezúttal egy 16 éves radikalizálódott tinédzsert lőttek agyon a rendőrök.