Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,017 $

Ausztria fokozatosan enyhít a korlátozásokon, de a sípályákon fenntartják a karantént

A koronavírus-járvány következtében majdnem mindenütt rendkívül szigorú korlátozó intézkedéseket vezettek be, mind a kijárásra, mind az üzletek működésére, mind a társadalmi távolságtartásra vonatkozóan, de néhány országban már felmerült ezek enyhítésének ötlete.

Külföld

Nagy Noel

Szerkesztő
TÉMÁK

Ilyen ország a szomszédos Ausztria is, ahol a húsvét utáni időszakban veszik fontolóra az intézkedések fellazítását. A két legismertebb sípályára azonban további két hétig kiterjesztik a karantént, ugyanis az Alpokban található Tirol tartományban a helyi hatóságok szerint még mindig jelentős mértékű a vírus jelenléte.

Tirol kormányzója, Guenther Platter egy pénteki sajtótájékoztatón nyilatkozott erről: Soron kívül A Budapesten fogva tartott olasz antifasiszta nő szerint igazságtalanság áldozatává vált

„Mivel továbbra is prominensek a fertőzési láncok, az egészségügyi szakemberek tanácsának hatására nem maradt más választásunk, minthogy kiterjesszük a karantént a Paznaun-völgyre és St. Antonra egészen április 26-ig”

Március 13. óta tartanak zárva az Alpok síparadicsomai, konkrétan St. Anton am Arlberg és Ischgl, ugyanis nyilvánvalóvá vált, hogy ezek a helyek kiváló táptalajt szolgáltatnak a vírus terjedésének. A tiroli hatóságokat azzal vádolták, hogy túl későn reagáltak a koronavírus első jeleire, segítve ezzel annak terjedését Európában.

Platter azt is elárulta, hogy akkoriban körülbelül 3000 tesztet végeztek el egy nap alatt, ami kimutatta, hogy a tesztelt emberek 19%-a koronavírusos volt. Ugyanakkor hozzátette, hogy nagyon drámai intézkedés a karantén kiterjesztése azokra, akiket már ott tartanak egy ideje elkülönítve a külvilágtól, ám a vírus terjedésének megfékezése érdekében nincs más választásuk.

Az osztrák kormány a hét elején jelentette ki, hogy – Európában elsőként – a húsvéti ünnepeket követően fokozatosan elkezdik újranyitni a boltokat. Jelenleg az osztrák COVID-19 regisztrált fertőzöttek száma 13 561-re tehető, melyek közül 319 ember vesztette életét. Az egészségügyi minisztérium adatai szerint Tirol tartományban „tombolt” leginkább a vírus, a fertőzöttek 25%-a ugyanis innen került ki.

Hajdú Péter szerint Magyar Péter csak köszönettel tartozik Orbán Viktoréknak

Hajdú Péter hosszasan reagált Magyar Péternek egy bejegyzésben, és azt mondta, többek között Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek és Rogán Antallnak is köszönettel tartozik.