Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,36 Ft
Euró
388,99 Ft
Font
454,69 Ft
Bitcoin
58,525 $

Egy brit pár két óra alatt szervezte meg esküvőjét, épp a londoni lezárások előtt

Egy brit pár mindössze két óra leforgása alatt volt kénytelen megszervezni esküvőjét, ugyanis az országban pont attól a naptól vezették be a korlátozásokat, mikor esküdtek volna.

Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Egy brit pár mindössze két óra leforgása alatt volt kénytelen megszervezni esküvőjét, ugyanis az országban pont attól a naptól vezették be a korlátozásokat, mikor esküdtek volna.

Chloe és Jamie Collins szeptember 6-án házasodtak össze, ezt megelőzően azonban három alkalommal szervezték át a menyegzőt. A pár úgy nyilatkozott, mikor Boris Johnson azon a bizonyos szombati napon bejelentette a negyedik fokú járványkészültséget szinte abszolút lehetetlennek tűnt az esküvő megszervezése. Soron kívül Rendkívüli üzemanyagár-változás került bejelentésre

A pár végül szombat este 10 órakor mondta ki a boldogító igent, az Edgware United zsinagógában. Az eseményen személyesen 15 vendég vett részt és több mint 100 ember csatlakozott online Zoom-on keresztül. Az esküvőt eredetileg 130 vendéggel szervezték meg, egy vidéki szállodában – írja a BBC.

Az esküvő bravúros megoldása két óra leforgása alatt a ceremóniát lebonyolító rabbi ötlete volt, így nem kellett további négy hetet várni az esküvő megtartására. Ahogy bejelentették a másnaptól érvényes és onnantól négy hétig tartó korlátozásokat, a pár azonnal felhívta a legközelebbi családtagokat és ismerősöket, hogy siessenek a zsinagógába, a férj tanúja például azonnal autóba pattant és két órát vezetett azért, hogy részt vehessen a menyegzőn.

Az Egyesült Királyságban bevezetett negyedik fokú járványkészültség értelmében az esküvők kizárólag abban az esetben megtarthatók, ha az leendő férj vagy feleség gyógyíthatatlan betegségben szenved, ezért az esküvő nem halasztható.