Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,17 Ft
Euró
390,95 Ft
Font
458,11 Ft
Bitcoin
63,467 $

Újabb ötmillió maszk és 20 ezer teszt érkezett Magyarországra

A koronavírus-járvány elleni védekezéshez nélkülözhetetlen felszerelések érkeztek Magyarországra, hogy biztosított legyen az egészségügyben dolgozók ellátottsága.

Belföld

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

Öt repülőgép több mint ötmillió maszkot, húszezer tesztet és ötezer pár kesztyűt szállított Magyarországra az egészségügyi ellátórendszerben dolgozóknak a koronavírus-járvány elleni védekezéshez pénteken és szombaton – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombaton a Facebook-oldalán.

A bejegyzésben azt írta: ahogy emelkedik a koronavírussal fertőzöttek száma, úgy nő a terhelés az egészségügyi ellátórendszeren is. Az eddig kiválóan teljesítő orvosok és ápolók munkájának sikerességéhez azonban elengedhetetlen, hogy a speciális eszközök és a védőfelszerelések folyamatosan rendelkezésre álljanak – hangsúlyozta a miniszter. Soron kívül 15 éve mutatták be a Samsung első androidos telefonját

Tudatta, hogy ezen folyamatos utánpótlását hivatott biztosítani a Kína és Magyarország közötti légihíd, amelyhez szombaton egy koreai szállítmány is csatlakozott. A repülőgépek a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren landoltak.

Ahogy emelkedik a koronavírussal fertőzöttek száma, úgy nő a terhelés az egészségügyi ellátórendszeren is.

Az orvosok és ápolók eddig kiválóan teljesítettek, ugyanakkor tudjuk, hogy munkájuk sikeréhez elengedhetetlen, hogy a speciális eszközök és a védőfelszerelések folyamatosan rendelkezésre álljanak.

Az egészségügyi védekezéshez szükséges eszközök folyamatos utánpótlását hivatott biztosítani a Kína és Magyarország közötti légihíd, melyhez tegnap egy koreai szállítmány is csatlakozott. Így tegnap és ma összesen öt repülőgép landolt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Fedélzetükön 5,1 millió maszkot, húszezer tesztet és ötezer pár kesztyűt szállítottak a magyar egészségügyi ellátórendszerben dolgozók számára„, írta Szijjártó Péter a Facebook-oldalán.

Négy rendőrrel végeztek egy lövöldözésben az Egyesült Államokban

Megrázó eset történt az észak-karolinai Charlotte-bana, ahol négy rendőr vesztette életét egy lövöldözésben.