Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
354,97 Ft
Euró
385,84 Ft
Font
451,01 Ft
Bitcoin
66,989 $

Felrobbant egy lélegeztetőgép Törökországban, kilenc ember vesztette életét

Legalább kilenc ember vesztette életét egy dél-törökországi kórház koronavírus-betegeket ápoló intenzív osztályán, miután az egyik lélegeztetőgép felrobbant a klinikán.

...svg content...Budapest, 2020. június 22. A Budapesti Mûszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen kifejlesztett lélegeztetõgép az egyetem dísztermében tartott projektbemutatón 2020. június 22-én. A felkérést követõen mindössze két hónap alatt sikerült az egyetem munkatársainak egy olyan lélegeztetõgépet kifejlesztenie, amely fel tudja venni a versenyt a világpiacon elérhetõ készülékekkel. A klinikai tesztelés szigorú orvosi ellenõrzés mellett hamarosan elkezdõdik. A sorozatgyártás a BM Heros Zrt.-nél indult el, a készülékbõl naponta tízet gyártanak. MTI/Mónus Márton
Külföld

Nagy Noel

Szerkesztő

Legalább kilenc ember vesztette életét egy dél-törökországi kórház koronavírus-betegeket ápoló intenzív osztályán, miután az egyik lélegeztetőgép felrobbant a klinikán.

A Gaziantep városában található, magánkézben lévő Sanko Egyetemi Kórház intenzív osztályán történt robbanás következtében az egész egység lángra kapott – adta hírül a BBC. Egyelőre még nem tudni, mi okozhatta a halálos robbanást, a kórház közleménye szerint már vizsgálatot indítottak az eset kapcsán. Soron kívül Robert Fico már képes kommunikálni, folyamatosan javul az állapota

Az eset következtében legalább kilencen vesztették életüket, köztük az egyik beteg egy másik kórházba való átszállítás közben. A kórház közleménye szerint a robbanás halálos áldozatai közül a legfiatalabb 56, a legidősebb pedig 85 évesen hunyt el.

A tűzeset kapcsán további sérültekről nem számoltak be, amely a szombat reggeli órákban keletkezett, viszont sikerült meglehetősen gyorsan eloltani. Gaziantep kormányzója szerint az intenzív osztályon ápolt betegeket átszállították más, közeli kórházakba a városon belül.

Törökország egyébként világviszonylatban is meglehetősen súlyos koronavírus-helyzettel küzd, ugyanis a Johns Hopkins Egyetem nyilvántartása szerint már közel 2 millió fertőzöttet azonosítottak, akik közül legalább 17 610-en vesztették életüket a fertőzés szövődményeiben.