Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,02 Ft
Euró
385,53 Ft
Font
449,28 Ft
Bitcoin
64,595 $

Koronavírus – megteltek a hullaházak a kórházakban, képtelenek tárolni a halottakat

A Phoenixben található Banner Orvosi Központban napi szinten annyian halnak bele a COVID-19 fertőzésbe, hogy fagyasztókkal ellátott teherautókat kellett bérelniük, ugyanis a klinika halottasházainak kapacitása elérte a felső limitet.

...svg content...Karacsi, 2018. május 23. Hõguta, kiszáradás vagy a hõhullám egyéb élettani hatása miatt életüket vesztett pakisztáni emberek holttestei egy hullaházban, Karacsi déli nagyvárosban 2018. május 23-án, az iszlám szent böjti hónap, a ramadán idején. Az elmúlt napokban legkevesebb hatvan ember halt meg a hõség miatt az ország déli részén, ahol a nappali csúcshõmérséklet 44 Celsius-fok körüli. Az áldozatok többsége a ramadán miatt böjtölõ ember volt, akik ilyenkor napkeltétõl napnyugtáig nem esznek és nem isznak. A város kórházaiban rendkívüli készültséget rendeltek el, mert 2015-ben hasonló idõjárási körülmények miatt több mint kétezren vesztették életüket. (MTI/EPA/Sahzaib Akber)
Egészség/Életmód

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A Phoenixben található Banner Orvosi Központban napi szinten annyian halnak bele a COVID-19 fertőzésbe, hogy fagyasztókkal ellátott teherautókat kellett bérelniük, ugyanis a klinika halottasházainak kapacitása elérte a felső limitet.

Miközben a betegágyak és az intenzív osztály egyaránt 100 százalékos terheltség mellett működik, a hullaházban szintén túltelítettségről számoltak be a kórházban dolgozó szakemberek – olvasható az AZ Family hírportál cikkében. Soron kívül Információk jelentek meg Robert Fico merénylőjéről

A hirtelen megugrást hálaadás után tapasztalták, az ünnepek előtt ugyanis még mérsékelt volt a beáramló betegek száma. Dr. Marjorie Bessel, a Banner Orvosi Központ szóvivője elmondta, kénytelenek voltak 2 ezer önkéntest toborozni az ellátórendszerbe, máskülönben nem tudnák megfelelő módon kezelni a pácienseket.

Bessel hozzátette, egyedül a vakcina hozhat enyhülést, ezért a centrum összesen napi ezer védőoltást foglalt le magának. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor jövő tavaszra már csökkenhet a súlyos komplikációkban szenvedő betegek aránya Phoenixben.

A szóvivő kiemelte, több mint 20 ezer Banner-alkalmazott jogosult a vakcina igénybe vételére, ám egyiküknek sem kötelező élni a lehetőséggel, ugyanis a védőoltás kizárólag önkéntes alapon kérhető.

Miközben a vakcinák kiszállítására várnak, a kórház dolgozói arra kérik a nyilvánosságot, hogy legalább tavaszig viseljenek maszkot, és tartsák be a járványügyi szabályokat, mivel az oltóanyag önmagában nem egy csodaszer, ezért továbbra is türelmesnek és óvatosnak kell maradni.

Már most tudni, körülbelül milyen büntetésre számíthat Robert Fico merénylője

Miközben Robert Fico élet-halál között lebeg a merénylet miatt, már tudni, milyen büntetésre számíthat a merénylője.