Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
354,93 Ft
Euró
385,46 Ft
Font
451,09 Ft
Bitcoin
69,695 $

Negatív rekordot döntött a halálos áldozatok száma Németországban

A koronavírus-járvány eddig Németországban nem öltött olyan extrém mértéket, mint jó néhány másik európai országban, viszont ez nem jelenti azt, hogy az ország immunis a betegségre.

Külföld

Nagy Noel

Szerkesztő
TÉMÁK

Az ország járványügyi központja szerint az elmúlt 24 órában 266-tal emelkedett a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma Németországban, ami a járvány kezdete óta a legmagasabb napi elhalálozás. Ezzel 2373 regisztrált személy van, aki a COVID-19 következtében vesztette életét a Robert Koch Institute adatai szerint.

Németországban a megbetegedések száma jelenleg 113 525 fő, ami 5323-mal nőtt az elmúlt 24 órában. Mindez nem vetít előre túl bíztató trendet, pedig Jens Spahn egészségügyi miniszter már azt firtatta, hogy a húsvéti időszakot követően elképzelhető, hogy enyhítenek a kijárási korlátozásokra, és társadalmi távolságtartásra vonatkozó intézkedéseken. Soron kívül Érdemes figyelni, több banknál is jelentősen megemelkedtek az éves díjak

Angela Merkel német kancellár csütörtökön arra sürgette az embereket, hogy folytassák az egymás közötti távolságtartás gyakorlását, különösen az ünnepi időszak alatt, hogy irányításuk alá tudják vonni a járványt. Azt is hozzátette, hogy a vírus fertőzési rátája az elmúlt néhány napban már csökkenő tendenciát mutatott.

„A legújabb tendenciák, amit a vírus terjedésében figyelhetünk meg, óvatos reménykedésre adhatnak okot. A koronavírus járványgörbéje fokozatosan laposodni látszik, és a fertőzöttek számában is némi csökkenést vélünk felfedezni”

mondta a kancellár csütörtökön.

Németország eddig elkerülte azokat a hátborzongató halálozási adatokat, mint amiket más nagyobb európai országban, például Spanyolországban és Olaszországban láthattunk, amit nagyban köszönhetnek annak, hogy rendkívül nagy mennyiségű tesztet végeznek a lakosságon országszerte.

Merkel azt is hozzátette, hogy a járvány „még egy ideig velünk lesz”, majd megjegyezte, hogy a döntést, ami a szigorítások enyhítésére vonatkozna, csak jövő héten fogják alaposan értékelni több, ezen a héten publikált tudományos kutatómunkát alapul véve.

Eközben itthon úgy döntöttek, hogy 15 órakor már a dohányboltoknak is be kell zárniuk:

https://liner.hu/kikerulnek-a-kivetelezett-korbol-a-dohanyboltok-is-bezarnak-15-orakor/

Földméretű bolygót fedeztek fel, amely akár százmilliárd évig is létezhet

De van egy apró bökkenő, ugyanis a csillaga nem volt túl kegyes hozzá.

Fontos újítás lendíthet nagyot a magyar egészségügy helyzetén

A kormány júliustól teljeskörűen bevezeti az új betegút-menedzselő rendszert, amely lehetővé teszi a páciensek számára, hogy maguk jelölhessék ki az orvosi vizsgálatok időpontját.