Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,62 Ft
Euró
390,74 Ft
Font
457,51 Ft
Bitcoin
60,312 $

A borászokat is tönkretette a koronavírus-járvány

A pandémia következtében kialakult gazdasági válság az éttermeket, valamint a szórakozóhelyeket is érintette, mindezekből kifolyólag pedig jelentős módon visszaesett a minőségi alkoholfogyasztás Magyarországon.

Soltvadkert, 2020. november 25. Frittmann Tamás borász a Frittmann Borászatban Soltvadkerten 2020. november 25-én. Az Európai Bizottság jóváhagyta a Soltvadkerti borok oltalom alatt álló eredetmegjelölését (OEM, Original Equipment Manufacturer). MTI/Ujvári Sándor
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A pandémia következtében kialakult gazdasági válság az éttermeket, valamint a szórakozóhelyeket is érintette, mindezekből kifolyólag pedig jelentős módon visszaesett a minőségi alkoholfogyasztás Magyarországon.

Szinte biztos, hogy idén üres lesz Balatonlelle főtere, ugyanis a legutóbbi kormányrendelet értelmében semmilyen karácsonyi rendezvényt sem lehet megtartani hazánkban. A parton néhány ember nézelődik csupán, holott ünnepek előtt a versenyzők már az évi regattákra szoktak készülődni. Soron kívül Úgy tűnik, mégsem épül új kínai autógyár Magyarországon

Tóth Balázs, a Yacht Club ügyvezetője az ATV Híradónak adott interjúban elmondta, a járványhelyzet miatt felfüggesztették az idei összes év végi eseményt, melyeket évről évre egyre nagyobb sikerrel rendeztek meg.

A borászok szintén óriási károkat szenvedtek el idén. A Bujdosó Borászat főborásza, Bujdosó Ferenc elmondta, a karácsonyi szezon alatt hatalmas tételeket tudtak eladni főként ünnepi vásárokon, illetve céges rendezvényeken, idén viszont ezek elmaradnak, ezáltal jelentős bevételkiesésre számíthatnak.

A villányi bortermelők sincsenek jobb helyzetben, van olyan borászat is, ahol az elmúlt két hónapban 70 százalékos csökkenést tapasztaltak a forgalomban. Szende Gábor, a villányi Szende Pincészet borásza megerősítette, hogy a krízis miatt komoly gondba kerültek, hiszen a borok 70 százalékát a vendéglátás keretein belül értékesítik, ezek az éttermek és bárok viszont jelenleg zárva tartanak.

Videón a Bayern München és a Real Madrid fordulatos BL elődöntője

A Bayern München és a Real Madrid végül nem bírt egymással a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén Münchenben.