Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,059 $

Nemes felajánlásról számolt be Budapest főpolgármestere: „bajban ismerszik meg a jó barát”

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere saját Facebook-oldalán jelentette be, hogy a tajvani Tajüan város polgármester 300 000 maszkot ajánlott fel a fővárosnak, hogy hatékonyabban tudja gátolni a járvány terjedését.

Belföld

Nagy Noel

Szerkesztő

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere saját Facebook-oldalán jelentette be, hogy a tajvani Tajüan város polgármester 300 000 maszkot ajánlott fel a fővárosnak, hogy hatékonyabban tudja gátolni a járvány terjedését.

Mint ismeretes, a koronavírus-járvány szempontjából az egyik legfőbb védekezési mód az orrot és szájat eltakaró maszk használata, egyes tanulmányok szerint átlagosan felére tudja csökkenteni a naponta regisztrált fertőzöttek számát. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Mind a WHO, mind a releváns szakértők azt ajánlják, hogy mindenképpen húzzunk maszkot, amint elhagytuk otthonunkat. Ezért is nagyon fontos, hogy minél nagyobb készlet álljon belőlük rendelkezésre, ugyanis az egyszerű egészségügyi maszkok meglehetősen gyorsan elhasználódnak.

Karácsony Gergely bejelentette, hogy egy nemes felajánlásnak köszönhetően bővülni fog a maszkkészletük, ugyanis Taojüan polgármesterének köszönhetően 300 000 maszkkal bővül a budapestiek maszktartaléka.

Mint írja, a felajánlást Liu Shih-chung, Tajvan budapesti képviselője tolmácsolta, aki a mai nap folyamán tett látogatást Karácsonynál a Városházán. Kiemeli: Nagyon fontos, hogy a főváros aktív, működő kapcsolatokat alakítson ki más városokkal világszerte, hiszen jórészt „ugyanazokkal a kihívásokkal küzdünk”, és megköszönte a felajánlást.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.