Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,682 $

A koronavírus-vakcina hatását nem fogjuk azonnal érezni – a legfurcsább karácsonyunk lehet idén

Az Egyesült Államok vezető infektológusa, Dr. Anthony Fauci szerint a járvány egyik legnehezebb szakaszába léptünk, a téli időszakban ugyanis exponenciálisan megugorhat a fertőzöttek és az áldozatok száma.

...svg content...Athén, 2020. december 8. A koronavírus-járvány miatt védõmaszkot viselõ nõ karácsonyi díszeket vásárol Athénban 2020. december 7-én. Görögországban november 7-e óta kijárási korlátozások vannak érvényben, amelyeket január 7-ig meghosszabbítottak, de a kifejezetten karácsonyi cikkeket árusító üzletek újranyithattak néhány napra. MTI/ANA-MPA/EPA/Oresztisz Panajotu
Külföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az Egyesült Államok vezető infektológusa, Dr. Anthony Fauci szerint a járvány egyik legnehezebb szakaszába léptünk, a téli időszakban ugyanis exponenciálisan megugorhat a fertőzöttek és az áldozatok száma.

A szakember hétfőn bejelentette, hogy ne várjunk csodákat a COVID-19 elleni védőoltásoktól, ugyanis bár az előzetes eredmények alapján elegendő hatékonysággal rendelkeznek a készítmények, a nyájimmunitás elérésétől még hosszú hónapokra, sőt akár évekre lehetünk – adta hírül az Independent. Soron kívül Karácsony Gergely Karsai Dániel haláláról: „Köszönöm, amit értünk tettél”

„Jelentős visszaesésre még a legoptimistább forgatókönyvek szerint sem számíthatunk néhány héten belül – ennél mindez tovább tarthat. Azt viszont garantálhatom, hogy egyszer eljön a pandémia vége.”

Fauci hozzátette, az amerikai állampolgárok többsége 2021 tavaszáig egészen biztosan vakcina nélkül maradhat, ezért kiemelten fontos lesz a továbbiakban is a közösségi távolságtartással kapcsolatos óvintézkedések betartása és a maszkviselés.

A többszöri figyelmeztetés ellenére sem tudták megakadályozni a családokat abban, hogy hálaadáskor meglátogassák a rokonokat és a hozzátartozókat, ezért az elkövetkező hetekben ismét jelentősen fellobbanhat a koronavírus-fertőzöttek napi növekménye. Fauci elmondta, karácsonykor ennél jóval tragikusabb lehet a helyzet.

„Azt hiszem, sokkal nehezebb kihívás elé nézünk, mint például hálaadáskor. Reménykedem benne, hogy az emberek tudatosítják majd, mennyire nehéz időket élünk, és eszerint fognak cselekedni, máskülönben a valaha volt legszörnyűbb karácsonyra számíthatunk.”

Az infektológus közölte, mindenkinek felelősséget kell vállalnia a tetteiért, hiszen a járvány már a teljes lakosságot érinti, így kibúvókat már senki sem kereshet magának.

„Nem futhatunk el a tények és az adatok elől. Ez az egész mindnyájunkat érinteni fog.”

Szentkirályi Alexandra szerint Karácsonyék tudomást sem vesznek a budapestiekről

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz fővárosi politikusa szerint rájuk számíthatnak a budapestiek, addig Karácsony Gergelyék tudomást sem akarnak venni a fővárosban élőkről.

A Tisza Párt egyik képviselője közös fotót posztolt Marco Rossival, nagy port kavart az ügy

A fotó alapján ugyanis az feltételezhető, hogy Rossi is támogatja a Tisza Pártot, csakhogy mint kiderült, nem tudott róla, hogy ily módon használják majd fel a fotót.

Gyurcsány Ferenc Karsai Dániel haláláról: „Elment egy kitűnő ember”

Gyurcsány Ferenc korábbi miniszterelnök hosszabban reagált Karsai Dániel halálhírére, ami időközben bejárta a sajtót.