Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,657 $

Ezért lett ennyi fertőzött az ősz végére a szakértők szerint

Hacsak a világ legsúlyosabb járványkitörésével küzdő nemzetet, az Egyesült Államokat nézzük, láthatjuk, mekkora a kiterjedtsége a késő őszi hullámnak: a korábbi napi 60 ezer fertőzöttes rekordokhoz képest most átlagosan közel 200 ezer fertőzöttet regisztrálnak naponta.

Külföld
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Hacsak a világ legsúlyosabb járványkitörésével küzdő nemzetet, az Egyesült Államokat nézzük, láthatjuk, mekkora a kiterjedtsége a késő őszi hullámnak: a korábbi napi 60 ezer fertőzöttes rekordokhoz képest most átlagosan közel 200 ezer fertőzöttet regisztrálnak naponta.

A szakértők már a nyáron figyelmeztettek, hogy súlyos ősszel nézhetünk szembe, amennyiben nem vesszük komolyan a koronavírus-járvánnyal szembeni védekezést. Ennek az az alapvető oka, hogy a levegő lehűlésével a vírusok sokkal aktívabban tudnak terjedni, és kedvez nekik az is, hogy az emberek zárt, rendre rosszul szellőző terekbe húzódnak be. Soron kívül Donald Trump átlépett egy határt, szellemi fogyatékosnak nevezte Kamala Harrist

Ha maradunk az Egyesült Államoknál, a számok rendkívül megrendítőek: jelenleg több mint 100 ezer embert ápolnak kórházban, és már egyre kevesebb amerikait fogadnak be az ellátórendszerbe, mert a kapacitás jóformán megtelt. Szakértők szerint pedig még csak nem is bukott ki a teljes hatása annak, hogy Hálaadáskor össze-vissza utaztak az emberek az országban.

Szakértők szerint egyértelműen két dolog befolyásolja a jelenlegi, késő őszi tömeges fertőzéseket: a hideg időjárás, valamint az emberek viselkedése. Ez utóbbi pedig abban nyilvánul meg, hogy az alapvető ajánlások ellenére nem maradnak otthon, hanem inkább az ünnepek alkalmával meglátogatják a családtagjaikat, potenciálisan összeszedve ezzel a fertőzést – írja a CNN.

A lapnak nyilatkozó szakértők viszont azt mondták, erre a helyzetre a megoldást a vakcina jelentheti, ám azt is kiemelik, hogy ehhez magas arányú átoltottság szükséges. Elsősorban az idősebbeket kell megcélozni a vakcinával, főként az idősotthonok lakóit, akik az Egyesült Államokban is a halálos áldozatok 40-50%-át adják.

Az Egyesült Államokban úgy számolnak, hogy legkésőbb márciusig a súlyosan veszélyeztetett lakosságot már be tudják oltani. Ez hazánkban némileg késhet, mivel az egyes vakcinagyártóknál elsőbbséget élveznek egyes országok az előfoglalás miatt, de tavasszal Magyarországon is megkezdődnek majd a tömeges oltások azok számára, akik jelentkeznek.

Magyar Péter bejelentette, milyen esetben mond le a mentelmi jogáról

Ismét Orbán Viktor miniszterelnöknek címzett egy levelet Magyar Péter, aki elárulta, mikor mond le a mentelmi jogáról.