Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,60 Ft
Euró
389,29 Ft
Font
454,89 Ft
Bitcoin
59,295 $

„Gladiátorként” kell küzdenie a Ferencvárosnak Kijevben

Minden eddiginél fontosabb mérkőzés vár a Ferencvárosra ezen a héten a Bajnokok Ligájában a Kijev ellen, ugyanis eldől, ki folytathatja tovább az Európa Ligában.

Sport

A T-800-as

Szerkesztő

Minden eddiginél fontosabb mérkőzés vár a Ferencvárosra ezen a héten a Bajnokok Ligájában a Kijev ellen, ugyanis eldől, ki folytathatja tovább az Európa Ligában.

Bajnokok Ligája – Tizenhét év után érheti meg magyar csapat a kupatavaszt
A Ferencváros azzal a céllal lép pályára kedden a Dinamo Kijev vendégeként, hogy a Bajnokok Ligája csoportkörének hatodik, utolsó fordulójában megszerezze négyese harmadik helyét, ezáltal tavasszal az Európa-ligában folytathassa szereplését. Soron kívül Fontos bejelentést tett Orbán Viktor a magyar üzemanyagárakról

Mindkét csapat egy pontot gyűjtött eddig, méghozzá éppen egymás ellen, amikor a második fordulóban 2-2-vel zárult a találkozójuk a Groupama Arénában, azaz kettejük párharcának győztese lesz a továbbjutó. A 0-0-s vagy 1-1-es döntetlen a Budapesten szerzett gólok, míg a 2-2-es eredmény a jobb gólkülönbség miatt a Dinamónak kedvezne, viszont az ennél is gólgazdagabb pontosztozkodás már a jelenleg sereghajtó magyar bajnok előzését jelentené.

A Ferencváros harmadik helye már csak azért is lenne óriási bravúr, mert magyar csapat 17 éve nem érte meg a tavaszt a nemzetközi porondon. Akkor a Debreceni VSC az UEFA Kupa 2003/04-es kiírásában a harmadik körig menetelt, s februárban végül a belga FC Bruges búcsúztatta.

Mindkét gárda kifejezetten jó formában várja az összecsapást, ugyanis a Dinamo a legutóbbi három, az FTC pedig az elmúlt négy mérkőzését megnyerve vezeti hazája bajnokságát. Szombaton egyik csapatnak sem volt igazán nehéz dolga, mivel a mezőny hátsó feléhez tartozó ellenféllel játszott: a kijeviek 2-1-re győztek a Mariupol otthonában, míg a Ferencváros 3-1-re a Diósgyőr vendégeként.
A Ferencvárosnál tulajdonképpen mindenki bevethető lesz az Olimpiai Stadionban, az ukránoknál viszont több sérült is van, de számukra a legfájóbb a középpályás Vitalij Bujalszkij kiesése, aki bordatörést szenvedett egy hete a Juventus otthonában.

A párosítás legérdekesebb szereplője Szerhij Rebrov, a zöld-fehérek vezetőedzője, aki ezúttal ellenfélként tér vissza korábbi sikerei színhelyére. A 46 éves szakember a pályán és a kispadon is kiemelkedő teljesítményt nyújtott az ukrán klubnál.

Lehetséges, hogy a Barcelona jobban járna Messi nélkül

Rebrov futballistaként 1992 és 2000, valamint 2005 és 2008 között erősítette a kijevieket, akikkel kilenc bajnoki címet nyert, az 1998/99-es idényben pedig az elődöntőig jutott a legrangosabb európai kupasorozatban. Az ukrán szakember vezetőedzőként 2014 és 2017 között irányította az együttest, amellyel egymást követő két évben is elhódította a bajnoki címet, és a BL-ben is eljutott az egyenes kieséses szakaszig.

Utóbbi időszakban Rebrov és a Dinamo Kijev legfőbb riválisa a Sahtar Donyeck volt, amelyet akkor a kijeviek jelenlegi vezetőedzője, Mircea Lucescu irányított. A román trénerrel kilenc alkalommal került szembe, ezeken a találkozókon három győzelem, két döntetlen és négy vereség Rebrov mérlege.

A két csapat korábban csak egyszer találkozott egymással, a Kupagyőztesek Európa Kupájának 1975-ös döntőjében a legendás Valerij Lobanovszkij által dirigált Dinamo 3-0-ra diadalmaskodott. A kijeviek ezen kívül magyar csapattal még egyszer játszottak a nemzetközi kupaporondon, 1989-ben az UEFA Kupa első fordulójában az MTK-t kettős győzelemmel búcsúztatták.


A mérkőzés 21 órakor kezdődik, a találkozót az M4 Sport élőben közvetíti. A csoport másik mérkőzését a már továbbjutott két sztárcsapat, a Barcelona és a Juventus vívja egymással. A katalánok kényelmes helyzetben vannak a csoportelsőséget illetően, mert egyrészt hárompontos előnnyel várják a rangadót, másrészt Torinóban 2-0-ra diadalmaskodtak, ami azt jelenti, hogy a Zebrák csak akkor előznék meg őket, ha legalább kétgólos különbséggel, de minimum három szerzett góllal nyernek a Camp Nouban. A találkozón ismét szembekerülhet egymással Lionel Messi és Cristiano Ronaldo.

Eredetileg 340 év börtönbüntetést is kaphatott volna egy amerikai hajóskapitány

Börtönbe került egy kaliforniai hajóskapitány, aki egy 34 ember halálát okozó tűzben mondták ki bűnösnek.

Nemigazán mozdult el a forint árfolyama péntek reggelre

Péntek reggel szinte nem változott a csütörtök esti jegyzéshez képest a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben.