Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,41 Ft
Euró
390,99 Ft
Font
458,03 Ft
Bitcoin
63,423 $

A Facebookon mostantól saját e-sport bajnokságot is tervezhetünk

A közösségi platformon egyre jobban virágzik a gaming szekció, a legújabb funkció segítségével pedig tovább nyitnak a játékosok felé.

Smart

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

A mai napon elindult a Facebook Bajnokságok, amellyel létrehozhatjuk, követhetjük, vagy becsatlakozhatunk saját vagy mások e-sport versenyeibe. Beállíthatunk mindenféle apróságokat a szabályoktól kezdve, a sorsolásokon és az ágak alakulásán át egészen a kieséses formákig.

A Facebook fejlesztői azt mondták, hogy ez egy könnyen használható funkció lesz és leegyszerűsítheti a bajnokságok szervezői számára a gyors lebonyolítást. Megkönnyíthetheti a résztvevők számára a további játékok vagy streamerek felfedezését, a bajnokságok indítói pedig ezzel nagyobb közösséget tudnak maguknak kialakítani. Soron kívül Élőben adja a tv a Bayern München-Real Madrid Bajnokok Ligája elődöntőt

Helyet kapott az új felhasználói felületen belül egy jótékonysági opció is, amellyel az adománygyűjtés feltételeit lehet beállítani.

A funkció még nincs teljesen kész, azonban a Facebook sürgeti a fejlesztéseket, mivel tudják, hogy a koronavírus-járvány miatt otthon maradt játékosok szórakozásra vágynak, emiatt pedig már az early access verziót korábban elérhetővé tették.

Amíg a Twitch és a Mixer dominálja az online streaming szolgáltatások piacát, addig a Facebook Gaming feltörekvőben van. Tavaly év végén a piaci részesedésük 8,5% volt, a legutóbbi hónapban pedig 210%-os emelkedést tudtak felmutatni.

A Facebook Bajnokságoknak köszönhetően még több játékost tudnak majd elcsábítani a rivális platformoktól, ugyanis a vetélytársaknál nincs ehhez hasonló funkció. A Twitch Rivals talán az egyetlen, ami hasonlíthat hozzá, azonban ez egy meghívásos alapon működő szolgáltatás, amit csak a profi streamerek vehetnek igénybe, nem pedig az átlagos júzerek.

Ha valaki kíváncsi, akkor erre a linkre kattintva megnézheti a Facebook Bajnokságok éppen futó változatát.

A Sony nemrég felfedte az új generációs konzolhoz készült kontrollerét:

https://liner.hu/bemutattak-a-playstation-5-kontrolleret/

Videón a Barcelona kapusának hatalmas potyagólja

Az Arsenal után a Barcelona kapusa is óriási potyagóllal hívta fel magára a figyelmet, de a Valencia ennél is rosszabbul járt.

Busz alá szorult egy elgázolt ember Zuglóban

Újabb súlyos baleset történt, most Zuglóban, ahol elgázolt egy embert egy busz, majd a jármű alá szorult.