Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,81 Ft
Euró
389,48 Ft
Font
454,32 Ft
Bitcoin
64,329 $

Korábbi ördögűző: egyre inkább terjed a sátánizmus nyugaton

Francois-Marie Dermine korábbi ördögűző elmondása szerint egyre inkább megfigyelhető, hogy a mai világban egyre inkább kezdenek terjedni a sátánista hitek és szimbólumok, melynek sokan szerinte nem fogják fel a súlyát.

Külföld

Nagy Noel

Szerkesztő
TÉMÁK

Francois-Marie Dermine korábbi ördögűző elmondása szerint egyre inkább megfigyelhető, hogy a mai világban egyre inkább kezdenek terjedni a sátánista hitek és szimbólumok, melynek sokan szerinte nem fogják fel a súlyát.

Dermine egy mélyen vallásos ember, aki egész életpályája során az ördöggel és az ördögűzéssel foglalkozott. Nemrégiben bemutatott könyve apropóján pedig a National Catholic Register interjút is készített vele, melyben elmondta, hogy nagyon nem tetszik számára, mennyire alábecsülik az ördög aktivitását: Soron kívül Szentkirályinak elege van Karácsonyból: „Közpénzből készpénz lett”

„Ördögűző vagyok, és nagyon rosszul esik, amikor sokaktól, köztük papoktól is azt hallom, hogy tagadják az ördög aktivitását” – mesélte Dermine, aki hozzátette, szerinte nem lehet úgy hinni Istenben, hogy nem ismerjük a bukott angyalnak, az ördögnek is a létét, ezért is írt erről könyvet.

Aggódva jelezte, hogy saját tapasztalatai szerint az interneten rendkívüli módon elterjedtek a sátánista eszmék, és szerinte a fiatalok körében már nagyon sokan ismerik részleteiben ezen eszméket, mindezt a világháló hatására. Szerinte számos weboldalon az a probléma, hogy „nyíltan istenítik” magát a sátánt.

Arra ugyan nem tért ki viszont, hogy egészen pontosan milyen weboldalakra gondolt, így elképzelhető, hogy köztük vannak olyan ’meme-oldalak’, amelyek előszeretettel szoktak a tabuként kezelt témákban, mint a vallásban ironizálni, vagy viccelődni. Dermine szerint azonban ez a jelenség nem csak az interneten figyelhető meg:

„Érződik, hogy a valódi sátánista csoportoknak is növekszik a száma a világban, nagyon aggasztó mértékben sokszorozódnak, holott régebben még csak nagyon elenyésző arányban fordultak elő. Nagyon sok emberrel találkoztak már én is, akik a saját bőrükön tapasztalták azt a szenvedést, amelyet a sátánizmus okoz”

Dermine elmondta, hogy szerinte sokan a hatalomhoz is a sátánista eszmékben való hitet választják, mert ettől remélik azt, hogy sikeresek lesznek az életben. Szerinte azonban Istenhez kell fordulni mindenekelőtt, és imádsággal kell kérni, hogy jobbra forduljon az ember sorsa.

Megszólalt a martonvásári légibaleset egyik áldozatának édesanyja

Mint mondta, fiának nem temetése lesz, a tervek szerint búcsúztatón engedik el utolsó útjára.