Íme a tökéletes palacsintatészta receptje
Túl vékony, túl vastag, netalán ízetlen vagy éppen túlsütöttük? Mostantól nem lesznek ilyen problémáink, ugyanis az alábbi recept alapján elkészíthetjük minden idők legfinomabb palacsintáját.
Túl vékony, túl vastag, netalán ízetlen vagy éppen túlsütöttük? Mostantól nem lesznek ilyen problémáink, ugyanis az alábbi recept alapján elkészíthetjük minden idők legfinomabb palacsintáját.
Nem más, mint a profi séf, Cyril Lignac osztotta meg a tökéletes palacsintatészta receptjét nemrég az RTL hírportál megkeresésére. Habár a palacsinta alapvető összetevőit mindnyájan jól ismerjük, nem mindig sikerül ízletesre ez a mennyei édesség.
A titok kulcsa a sorrendben rejlik. Első lépésben keverjük össze a lisztet és a cukrot egy nagyobb tálban. Ezután alakítsunk ki egy kisebb mélyedést a liszt-cukor keverékből, majd ennek a közepébe üssük bele a tojásokat.
Szépen lassan keverjük össze a tojást a liszttel, közben ügyeljünk arra, hogy a habverőnkkel egyenletes mozdulatokat végezzünk, máskülönben könnyen hozzátapadhat a massza.
Amint a tojások belekerültek a lisztbe, és már kezd kialakulni egy homogén keverék, akkor szépen lassan, fokozatosan adagoljuk hozzá a tejet, ezáltal elkerülhetjük a kellemetlen csomósodást. Ha azt szeretnénk, hogy a tésztánk még sokkal lágyabb és ízletesebb legyen, adjunk hozzá némi olvasztott vajat, narancshéjat, vaníliát, mézet vagy fahéjat.