Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,971 $

Az All Access előfizetést részesíti előnyben a Microsoft az Xbox Series X-nél

Phil Spencer, a Microsoft játékfejlesztői részlegének vezetője megerősítette, hogy a már bevált rendszert kívánják folytatni az új konzol esetében.

Smart

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

A Microsoft az All Access előfizetői alapú programját idén év végén az új generáció megjelenésénél minden bizonnyal megtartja majd. Ez a rendszer arról szól, hogy a felhasználó havonta befizet egy összeget, amellyel megkapja a konzolt, mellé a Xbox Game Pass-t és a Games with Gold szolgáltatást.

Spencer elhintette, hogy akár több játékgép is érkezhet. Lehetséges, hogy csak mi értettük félre, azonban többesszámban beszélt, amikor azt fejtegette, hogy Soron kívül Gyújtogatás áldozatai lettek a Fidesz választási plakátjai

„Az Xbox All Access lesz a prioritás az új konzolok indulásakor.”

A pletykák szerint a Microsoft az Xbox Series X mellett egy olcsóbb konzolon is dolgozik Lockhart fedőnév alatt. A Series X elnevezés a next-gen és az Xbox szavakból áll, ez pedig több modell nevében ugyanúgy szerepelhet majd.

Az Egyesült Államokban az All Access program 24 hónapig tart. A szolgáltatást igénybe vevőknek 25 dollárt kell fizetniük havonta az Xbox One X, 23 dollárt az Xbox One S, valamint 20 dollárt az Xbox one S All-Digital Edition esetebén.

Az IGN-nek adott interjúban Spencer elmondta, hgoy az új Series X esetében az ár lesz a kritikus pont. Az Xbox One szerinte azért maradt el a PlayStation 4-hez képest, mert induláskor 100 dollárral drágább volt a vetélytársánál.

Phil Spencer Fotó Nintendo Enthusiast

Az Xbox All Access előfizetési rendszer megkönnyíti majd a vásárlást, ugyanis nem kell azonnal kifizetni a konzolt. Lényegében ez egy részletfizetéses opció, ami több játékost is bevonzhat.

Phil Spencer érintette a koronavírus-járvány és a játékipar közötti problémát is. Úgy gondolja, hogy más iparágakkal szemben a játékospiac túl fogja élni ezt az időszakot.

Rámutatott, hogy a 2008-ban kirobbant gazdasági világválság ellenére a gaming platformok csak megerősödtek:

„Hanyagság lenne részünkről, ha nem beszélnénk a gazdasági realitásokról, amelyekkel szembe kell majd néznünk idén ősszel. Nem szeretném az ördögöt a falra festeni, de láttuk az Egyesült Államok előrejelzését a munkanélküliséggel kapcsolatosan. Nagy a bizonytalanság a piacon. A játékipar egy luxuscikk jelenleg és ezt mindannyian tudatosítottuk. Ha visszatekintünk 2008-ra, akkor láthatjuk mi történt. A játékos közösség és maga az ipar rendkívül tartós. Egy biztos értéknek tartják az emberek és folyamatosan játszanak. Azonban a nehéz időkben természetesen a családdal kell elsősorban törődni.”

Az árral kapcsolatban Spencer azt mondta, hogy még semmi sem dőlt el. Egyúttal megnyugtatott mindenkit, hogy a Microsoft teljes támogatásáról biztosította őt és a teljes Xbox fejlesztői csapatát, így egészen biztos abban, hogy nem kell majd túlságosan a zsebünk mélyére nyúlnunk, ha meg szeretnénk kaparintani a vadonatúj konzolt.

„Jelenleg nagyon sok szempontot figyelembe kell vennünk ahhoz, hogy megtaláljuk a legoptimálisabb árrést, keményen dolgozunk rajta”, tette hozzá Spencer.

Az Xbox fejese felhívta a figyelmet arra, hogy a konzolokat gyakran veszteséggel árusítják, a profitot pedig az előfizetésekből, a kiegészítőkből, a játékokból és az azokhoz érkező tartalmakból állítják elő. Ugyanerre fókuszálnak majd az Xbox Series X esetében is. Az egybillió dolláros Microsofttal a hátuk mögött sokkal rugalmasabban szabhatják majd meg az új árakat.

Ha minden jól alakul, akkor az Xbox Series X idén karácsonykor fog megjelenni a Halo Infinite-tel együtt. Spencer az interjú végén megjegyezte, hogy magabiztos és szerinte az új konzol komponenseit időben le tudják majd gyártani.

Azzal, hogy Kínában nemsokára újra beindul a termelés, valószínű, hogy ez be is fog következni. Az egyik legnagyobb megválaszolatlan kérdés azonban az, hogy vajon a fejlesztők be tudják-e fejezni a készülőfélben lévő játékokat, miközben otthonról kell dolgozniuk?

A fejlesztői csapat mérnökei közben elmagyarázták, miért döntöttek a különleges forma mellett:

https://liner.hu/mi-a-titka-az-xbox-series-x-uj-doboz-alakjanak/

Kikapott a Barcelona, amivel már most bajnok a Real Madrid

A Barcelona hiába vezetett két alkalommal is a Girona ellen, végül kikaptak, így a Real Madrid már most bajnoknak mondhatja magát.

Nagy meccs vár a Paksra vasárnap, élőben közvetíti a tv

A Paks mérkőzését is élőben közvetíti a televízió, akik arra készülnek, hogy sorozatban második győzelmüket is megszerezzék.