Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,70 Ft
Euró
389,12 Ft
Font
452,54 Ft
Bitcoin
63,092 $

A családok többségét nem állítja meg a vírus a gyermekvállalásban

A New Era Genetics elemzése szerint a gyermekvállalást tervező párok kétharmadát egyáltalán nem befolyásolja a koronavírus-járvány – írja a Magyar Nemzet.

Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A New Era Genetics elemzése szerint a gyermekvállalást tervező párok kétharmadát egyáltalán nem befolyásolja a koronavírus-járvány – írja a Magyar Nemzet.

A felmérésben 1200 személy vett részt, az adatok alapján pedig 2021-ben akár egy hatalmas népességnövekedésnek lehetünk majd tanúi. A résztvevők közel 90 százaléka már a pandémia előtt is tervezte a gyermekvállalást, a megkérdezettek 66 százaléka pedig úgy nyilatkozott, hogy a koronavírus sem változtatta meg döntésüket. Soron kívül 400 fős küldöttséggel érkezik a kínai elnök, aki miatt a légteret is lezárhatják

Az eredmények azt mutatják, hogy a tavaszi intézkedések pozitív hatással voltak a gyermekvállalási kedvre, a megkérdezettek 24 százaléka pedig azt mondta, az összezártság kifejezetten jobbá tette kapcsolatukat. A második hullám idejére sem apadt a kedv, a válaszadók kétharmada kitart a babaprojekt mellett.

Arra a kérdésre, hogy miért szeretnének gyermeket vállalni, a következő válaszok érkeztek: 75 százalék a gyermek iránti vágyat helyezte előtérbe, 47 százalékban a szülők kora miatti aggodalom sarkallta őket a döntésre, 35 százalék pedig úgy nyilatkozott, hogy elérkezettnek látják az időt a gyermekvállalásra.

Győrfi Pál hivatalosan is reagált Zacher Gábor üzenetére a koronavírussal kapcsolatban

Érdekesség, hogy a megkérdezettek 82 százaléka nem tartja szükségesnek több orvosi vizsgálat elvégzését, annak ellenére, hogy egy világjárvány közepén vagyunk.

Már látványra is erős lett az Apple legújabb iPad Pro-ja

Az Apple május 7-én, Let Loose nevű eseményén mutatta be az új iPad Pro szériát, amely évek óta a legnagyobb frissítést hozza az iPadekhez.

Az USA után olasz egyetemekre is átgyűrűztek a palesztin-párti tüntetések

Azt követően, hogy az Egyesült Államokban már hetek óta jelentős palesztin-párti megmozdulások zajlanak a különböző egyetemeken, a jelenség az olaszországi felsőoktatási intézményekre is átterjedt.