Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,01 Ft
Euró
390,22 Ft
Font
456,44 Ft
Bitcoin
58,250 $

Rendkívüli mértékben felpörgeti a tesztelések számát az Egyesült Államok

A helyi egészségügyi szervezet szóvivője szerint mindenki, akinek „szüksége van rá”, kaphat egy tesztet, hogy megbizonyosodjanak róla, hogy koronavírus-fertőzött-e, vagy sem.

Külföld

Szabó Kata

Szerkesztő
TÉMÁK

Az Egyesült Államok Egészségügyi és Humán Szolgáltatási Minisztériumának asszisztense, Dr. Brett Giroir a „Today” show-ban adott interjújában beszélt arról, hogy jelentős felgyorsítják a teszteléseket az államokban, mindez azonban némileg ellentmond a híreknek, miszerint a kórházakban továbbra is hiány mutatkozik a tesztekből.

„Eddig a pillanatig több mint 1.67 millió tesztet végeztünk el, ezen a héten pedig újabb egymilliót fogunk lebonyolítani, és ebben még benne sincs az a több ezer teszt, amit a kórházi laboratóriumokban saját maguk végeznek el. A lényeg, hogy az elmúlt hetekhez képest drámai léptekben növeljük a tesztek számát”, mondta. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

„Ezen a héten legalább 250 ezer Abbot-féle tesztet fogunk elvégezni, ami gyors eredménnyel kecsegtet”, tette még hozzá a szakember.

A teszttel kapcsolatban érdemes megemlíteni, hogy az Egyesült Államok Élelmezési és Gyógyszerészeti Igazgatósága még március végén adta meg az engedélyt az Abbott Laboratories koronavírus-tesztjének sürgősségi felhasználására. A teszt hasonlít a korábbi influenza-tesztekhez, és akár már 15 percen belül eredményt prezentálhat.

„Mindenki, akinek tesztre van szüksége, tesztelésre kerülhet ezen a héten. Ha kórházban lévő, egészségügyben dolgozó, vagy tüneteket produkáló idős emberekről van szó, a teszt elvégezhető lesz, azonban fontos megemlíteni, hogy jelen pillanatban több tízmillió tesztet még nem tudunk elvégezni”, zárta gondolatai Giroir.

Eközben az Egyesült Államokban már ajánlottá tették a maszkok viselését a vírus terjedésének megállítása érdekében:

https://liner.hu/ajanlotta-tehetik-a-maszkok-viseleset-az-egyesult-allamokban/

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.