Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,05 Ft
Euró
390,26 Ft
Font
456,31 Ft
Bitcoin
57,808 $

Egészen drámai módon kapott ki a Ferencváros a Juventus ellen a hosszabbításban

A Ferencváros egészen kiválóan játszott, messze a legjobb teljesítményt nyújtotta a Bajnokok Ligájában, és rendesen feladta a leckét a Juventusnak, miközben még a vezetést is meg tudta szerezni.

Sport

A T-800-as

Szerkesztő

A Ferencváros egészen kiválóan játszott, messze a legjobb teljesítményt nyújtotta a Bajnokok Ligájában, és rendesen feladta a leckét a Juventusnak, miközben még a vezetést is meg tudta szerezni.

Közvetlen az aktuális forduló előtt a Barcelona 9 ponttal vezette a G csoportot a 6 pontos Juventus előtt, míg a Kijevnek és a Ferencvárosnak mindössze 1 pont állt a neve mellett. Az olasz-magyar visszavágót az Allianz Stadionban rendezték a német Daniel Siebert vezetésével, aki igazi világsztároknak fújhatott. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

A másik oldalon a Kijev hazai pályán fogadhatta a Messi nélkül felállt Barcelonát. Független a korábbi eredményektől, nem várt egy túl könnyű menet a katalánokra, hiszen az ukránok az „életükért” rohantak, hogy legalább az Európa Liga szereplésüket meg tudják szerezni.

Az első 15 perc meglehetősen biztató volt a Fraditól, magabiztosan védekeztek, okosan támadtak, a Juventus nemigazán tudott mit kezdeni ezzel. Az első nagyobb helyzetük a 14. percben született meg, de Dibusz nagyszerűen hárított. Ronaldo adta be a bal oldalról a labdát, majd Dybala lőtte rá, kapásból egy esett mozdulattal. Dibusz azonban a helyén volt.

A 19. percben jött a világszenzáció, amikor egy megpattant beadást követően a Juventus hálójában kötött ki a labda, és az FTC megszerezte a vezetést. Uzuni köszönt be, amivel élete egyik legfontosabb találatát gyűjtötte be. Megérdemelt volt a vezetés, mert a magyar csapat szervezetten és stabilan játszott.

Fotó MTIAPLaPresseMarco Alpozzi

Ronaldo közben egyre dühösebb és dühösebb lett, mert látta, hogy ez nem feltétlen lesz olyan könnyű menet a Ferencváros ellen, mint azt sokan gondolták. Az azonban érezhető volt, hogy az olaszok növelni kezdték az intenzitást.

A 33. percben ugyan Ronaldo betalált, egyértelműen lesen volt, amikor átvette a labdát. A klasszis nem akart különösebben panaszkodni, ehhez még a VAR rendszerére sem volt szükség. Kevesebb, mint 2 perccel később újra Ronaldo villant, de már nem lesen. Távolról sült el a bal lába, és az olyan erővel vágódott be a bal alsóba, hogy Dibusz már nem tudott leérni.

A második félidőre 1-1-es állással fordulhattak a felek, és noha a Ferencváros ezúttal is jól védekezett, a Juventus erősebben kezdett. A 61. percben Nguen megszerezhette volna a vezetést, de kivárt egy ütemet, és addigra a védő odaért.

Remek volt látni, hogy teljesen nyíltan zajlott a mérkőzés, és a Ferencváros méltó ellenfélként küzdött, messze az eddigi legjobb teljesítményét nyújtva a Bajnokok Ligájában. A 69. percben Ronaldo lőhette volna meg a második gólját, kevesen múlott a vezető találat. A portugál már Dibuszt is kicselezte, de hiba csúszott a gépezetbe. A csereként beállt Morata szolgálta ki parádésan.

Sajtó: 10 éves szerződést kaphat Messi a Manchester Citytől

Morata a zseniális passza után a 77. percben kapufát lőtt. Dibusz már verve volt, így ismét csak a szerencsén múlott, hogy a Juventus nem vette át a vezetést. A 82. percben Dibusznak kellett nyújtóznia Bentancur sistergős távoli bombája után. Az utolsó percek javarészt arról szóltak, hogy a Fradi hősiesen, koncentráltan védekezett, de közben nem adta fel a reményt, hogy gólt szerezzen.

Drámai módon kapott ki az FTC, a győztes találat a hosszabbításban született meg Morata révén, igencsak furcsa körülmények között. A támadó nagyon üresen fejelhetett. Először úgy tűnt, hogy Dibusz meg tudja fogni a labdát, de nem járt sikerrel.

A csoport másik mérkőzésén a Barcelona nem adott esélyt a Kijevnek, még Messi és a súlyosan sérült Fati nélkül sem. Négyet gurítottak az ukránoknak, és közben egyet sem kaptak. Dest szerezte meg a vezetést, míg Braithwaite kétszer volt eredményes, addig Griezmann egyszer. A Barcelona ezzel 12 pontos a 6 pontos Juventus, és az 1-1 pontos Kijev és Ferencváros előtt.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.