Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,01 Ft
Euró
390,22 Ft
Font
456,44 Ft
Bitcoin
58,250 $

A családok több mint fele eladósodott a koronavírus-járvány alatt

Az Independent legutóbbi információi szerint a háztartások legnagyobb hányada egyszerűen képtelen kifizetni a tartozásait, mivel a lezárások következtében kevesebb bevételre tettek szert az elmúlt hónapokban.

Teherán, 2020. november 23. Bezárt üzletek a teheráni régi Tadzsris bazárban 2020. november 23-án. A koronavírus-járvány miatt a hatóságok november 21-től kéthetes kijárási korlátozást vezettek be Iránban. MTI/EPA/Abedin Taherkenareh
Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az Independent legutóbbi információi szerint a háztartások legnagyobb hányada egyszerűen képtelen kifizetni a tartozásait, mivel a lezárások következtében kevesebb bevételre tettek szert az elmúlt hónapokban.

A Turn2Us közvélemény-kutatásában nagyjából 2 ezer embert kérdeztek meg arról, hogyan élték meg pénzügyi szempontból a pandémiát. A felmérés alapján a megkérdezett háztartások 45 százaléka, vagyis körülbelül 3,6 millió gyermekes család anyagilag a csőd szélére került Nagy-Britanniában. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Az Esélyegyenlőségi és Emberi Jogi Bizottság (EHRC) jelentéséből kiderült, hogy míg a világ leggazdagabb embereinek vagyona tovább nőtt, addig a szegényebb sorsú családok egyre nehezebb helyzetbe kerültek, mivel a koronavírus-járvány miatt eszközölt zárlatok hatására tovább mélyült a szakadék a tehetősek és a kiszolgáltatottak között.

A Turn2Us felméréséből megtudhattuk azt is, hogy a kényszerszabadságra küldött személyek sokkal gyakrabban kölcsönöztek pénzt ismerőseiktől vagy bankoktól, 50 százalékuk pedig március óta már olyannyira eladósodott, hogy képtelenek visszafizetni tartozásaikat.

A tavaszi nemzeti zárlatot követő hónapokban 10-ből 1 gyermekes család kényszerült eladni ingóságaik nagy részét annak érdekében, hogy pénzhez jussanak, ezen felül 4-ből 3 esetben a szülőknek pluszmunkát kellett vállalniuk, mivel nem tudták fedezni a költségeiket.

Thomas Lawson, a közvélemény-kutató cég elnöke elmondta,

„Még ha a koronavírus-vakcina elérhetővé is válna már holnaptól, az emberek pénzügyében keletkezett károkat lehetetlen orvosolni. Az összes megtakarított pénzeiket felélték, semmijük sem maradt. A pandémia súlyos problémákat okozott a brit gazdaságnak, hiszen az emberek elvesztették a munkájukat, eladósodtak, sokan azért küzdenek, ne haljanak éhen és ne kerüljenek az utcára.”

A szakember úgy gondolja, a kormánynak azonnal lépnie kellene, mivel a családok elé jelenleg teljesíthetetlen feladatként tornyosul az adósságok kifizetése, ezért egy nemzeti támogatási struktúrát lenne szükséges kidolgozni, amivel enyhíthetnék a háztartások terheit.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.