Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,53 Ft
Euró
392,15 Ft
Font
457,95 Ft
Bitcoin
63,894 $

A PlayStation vezérigazgatója szerint minden egyes PS5 konzol elfogyott

Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment vezérigazgatója legutóbbi nyilatkozatában arról beszélt, hogy maradéktalanul értékesítették az összes, PS5 rajtjáig legyártott next-gen játékgépet, ezért 2020-at sikerként könyvelhették el.

Smart

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Jim Ryan, a Sony Interactive Entertainment vezérigazgatója legutóbbi nyilatkozatában arról beszélt, hogy maradéktalanul értékesítették az összes, PS5 rajtjáig legyártott next-gen játékgépet, ezért 2020-at sikerként könyvelhették el.

Ember legyen a talpán, aki ezekben a szűkös időkben még képes magának reális áron beszerezni egy vadonatúj PS5 konzolt, ugyanis mint azt már nyár óta tudhattuk, a Sony az összes novemberi előrendelése pillanatok alatt elkelt, így manapság óriási hiánycikknek számít a következő generációs konzol – az eBay-en és egyéb webes portálokon az üzérek már háromszoros árakon kínálják a masinát, amit az érdeklődés miatt sokan meg is vesznek. Soron kívül Ezt a férfit keresi a rendőrség a szentesi gyilkosság ügyében

Az európai rajt után Oroszországban is elstartoltak az eladások három napja, viszont készlet szempontjából ők sem állnak jobban sem PS5, sem Xbox Series X tekintetében. A TASS orosz sajtóorgánum felkeresésére Ryan elmondta, hogy a céget egyáltalán nem befolyásolta az eladások sikerességével kapcsolatban a koronavírus-járvány, mindössze a gyártási folyamatok lassultak le.

Habár Ryan pontos adatokat nem közölt, azt elárulta, hogy mindent eladtak, és már a tavaszi, előreláthatólag februári határidőre összpontosítanak, amikor is még több konzolt juttathatnak el az üzletek polcaira, illetve a felhasználók otthonába.

Mivel a pandémia következtében egyre többen maradtak otthon, ezért a gaming ipar különböző platformjain régóta nem tapasztalt fellendülés történt, a next-gen gépek iránt pedig akkora a kereslet, hogy a Sony-n kívül a Microsoft sem győzi kielégíteni a rajongók és konzolvásárlók igényeit.

Az előzetes statisztikákból kiderült, hogy Japánban már a rajt utáni első négy napban sokkal több PS5-öt adtak el, mint Xbox Series X/S-et, ezen kívül a brit adatok arról tanúskodnak, hogy a Microsoft next-gen konzoljával a szigetországban eladási rekordokat döntöttek meg.