Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,36 Ft
Euró
391,13 Ft
Font
458,33 Ft
Bitcoin
63,722 $

A Nunavuton élők ebben az évtizedben már biztosan nem látnak napfelkeltét

Az Északi-sarkon a sarki éjszaka akár hat hónapon át is tarthat, szóval innen nézve még szerencsésnek is érezhetik magukat.

Cool

Szabó Kata

Szerkesztő

Az északi sarkkörtől 500 kilométerre fekvő településen élő közösség legkorábban 2020. január 23-án láthat majd újra napfelkeltét, ám messze nem ők járnak a legrosszabbul, ugyanis az Eureka és Grise Fiord településeken élők október 22 és február 21 között élhetnek viszonylagos sötétségben az év ezen időszakában jelentkező sarki éjszakának köszönhetően.

Sarki éjszakáról akkor beszélünk, amikor az éjszaka időtartama hosszabb, mint 24 óra. Soron kívül 15 éve mutatták be a Samsung első androidos telefonját

Az északi sarkkör közelében élők minden bizonnyal hozzászoktak már a jelenséghez, hiszen Alertben például október 14-én ment le a nap és csak február 28-án kel majd fel újra, de említhetnénk Iqualit is, ahol a nap ugyan nem tűnik el teljesen , de december 21-én például csak négy órát fog sütni, érdekes kihívások elé állítva ezzel az ott élő 6699 fős közösséget.

A világ 12-ik legészakibb településének számító alaszkai Barrowban élő mintegy 4000 lakos is hosszú sarki éjszakára számíthat, annak hossza ugyanis a 60 napot is elérheti a térségben, ám mindez elenyészőnek tűnik az északi sarkkörön jelentkező sarki éjszaka időtartamához képest, ami rendszerint hat hónapon át, szeptembertől márciusig tart.

Néhány fotó a sarki éjszakáról:

Négy rendőrrel végeztek egy lövöldözésben az Egyesült Államokban

Megrázó eset történt az észak-karolinai Charlotte-bana, ahol négy rendőr vesztette életét egy lövöldözésben.