Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,36 Ft
Euró
388,99 Ft
Font
454,69 Ft
Bitcoin
58,525 $

Március eleje óta nem haltak meg olyan „kevesen” Spanyolországban, mint az elmúlt 24 órában

A spanyol hatóságok közlése szerint az elmúlt egy nap során 674-en vesztették életüket a koronavírus-fertőzés következtében.

Külföld

Szabó Kata

Szerkesztő
TÉMÁK

Az országban jelen pillanatban 12 418 halálesetet tartanak számon a vírus kitörése óta, ami Olaszország után a második legmagasabb szám a világon, ám biztató jelek is akadnak, ugyanis a jelek szerint az új esetek és a halottak száma is csökkenésnek indult.

Az Egészségügyi Minisztérium közlése szerint 80 261 aktív COVID-19 esetet tartanak számon, ami 1 488-cal magasabb a szombati értékekhez képest, ám itt is most először mutatkozott csökkenés március 17-e óta. További jó hír, hogy március 24-e óta az új esetek számának csökkenése már százalékos formában is kimutatható. Soron kívül Rendkívüli üzemanyagár-változás került bejelentésre

Van azonban egy terület, ahol komolyabb kiugrás volt megfigyelhető vasárnap délelőttre, hiszen az intenzíven ápolt személyek száma 329-re ugrott az egy nappal korábbi 116 fős értékről.

A minisztérium a gyógyultak számáról is tájékoztatást adott, ezek szerint a mai napig 38 080 fő hagyhatta el gyógyultan a kórházat, ami azt jelenti, hogy szombathoz képest 4000-rel emelkedett a koronavírus-fertőzésből kigyógyultak száma.

Eközben Olaszországban a 15 ezret is átlépte a koronavírus-halottak száma:

https://liner.hu/koronavirus-15-ezer-fole-emelkedett-az-olaszorszagi-halottak-szama/