Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,95 Ft
Euró
390,85 Ft
Font
457,72 Ft
Bitcoin
60,459 $

Félmillió forintért értékesítik a hiánycikké vált PS5 konzolokat az interneten

Ahogyan az várható volt, az amerikai és az európai rajt után felszaporodtak az eBayen az újraértékesítők, akik az eredeti ár kétszereséért árulják a Sony következő generációs játékgépét.

Smart

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Ahogyan az várható volt, az amerikai és az európai rajt után felszaporodtak az eBayen az újraértékesítők, akik az eredeti ár kétszereséért árulják a Sony következő generációs játékgépét.

Mint arról már korábban beszámoltunk, a PlayStation 5 a várakozásokhoz híven pillanatok alatt elkelt mind Japánban és a tengerentúlon, mind Európában. Már az előrendelések elindítása után néhány perc alatt elfogyott az összes konzol, így a legtöbb gamernek esélye sem volt arra, hogy leadja rendelését a várva várt konzolra. Soron kívül Szentkirályi Alexandra megegyezett Lázár Jánossal a BKK-s dolgozói jegyekről

Rengeteg konzolüzér is feltűnt, akik egyszerre több játékgépet vásároltak, hogy később dupla profittal túladjanak rajtuk. A Game Rant hírportál szerint az eBay-en a PS5 konzolok nagyjából 1400-1800 dollár körüli áron érhetőek el, ami valljuk be, nevetséges, hiszen eredetileg a lemezes változat 499, a digitális pedig 399 dollárba kerül.

Természetesen még így is akadnak olyanok, akik nem bírják kivárni, hogy újból feltöltődjenek a készletek PS5-ökkel, ezért a józan eszüket a kukába hajítva inkább másodkézből szerzik be csillagászati pénzösszegekért a next-gen masinákat.

Az Xbox Series X és Series S esetében szintén hasonló jelenségeket tapasztaltak, a redmondiak is képtelenek voltak kielégíteni az új generációs konzolok iránt mutatkozó hatalmas keresletet.

A PlayStation 5 Magyarországon hivatalosan november 19-től lesz kapható – míg a digitális verzióért 149 990 forintot, addig a normál, digitális változatért 184 990 forintot kérnek, már ha egyáltalán lesznek még példányok raktáron.