Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,213 $

A Bill és Melinda Gates Alapítvány 70 millió dollárral támogatja a rászorulók koronavírus elleni küzdelmét

A Reuters értesülése szerint a Gates Alapítvány 70 millió dolláros támogatást nyújt azoknak a nélkülözőknek, akik a koronavírussal küzdenek.

Párizs, 2017. április 21. Bill Gates, a Microsoft amerikai számítástechnikai társaság alapító elnöke és neje, Melinda Gates, miután átvették Francois Hollande francia elnöktől a Francia Köztársaság Becsületrendje parancsnoki fokozatát a párizsi elnöki rezidencián, az Elysee-palotában 2017. április 21-én. A Gates házaspár a szegény országok fejlődésének ösztönzése érdekében kifejtett jótékonysági tevékenységükért részesült az elismerésben. (MTI/EPApool/Kamil Zihnioglu)
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A Reuters értesülése szerint a Gates Alapítvány 70 millió dolláros támogatást nyújt azoknak a nélkülözőknek, akik a koronavírussal küzdenek.

A monumentális összeg elosztása a következőképp fog alakulni: 50 millió dollár jut a GAVI szövetség által vezetett AMC (COVAX Advance Market Commitment) szervezetnek, a fennmaradó 20 millió dollárral pedig a CEPI (Coalition for Epidemic Preparedness Innovations) munkáját segítik majd. Soron kívül Csak pár felhő zavarhatja meg a szombati napsütést

Melinda Gates véleménye szerint mindenkinek egyenlő esélyekkel kell indulnia a koronavírus elleni küzdelemben, a gyógyszerekhez és oltásokhoz lakhelytől függetlenül mindenkinek joga van hozzáférni. A fent említett szervezetek már a vírus megjelenése óta dolgoznak az oltások fejlesztésén, céljuk, hogy 2021 végéig összességében 2 milliárd adag vakcinát biztosítsanak a világ 92 legszegényebb országában.

A Pfizer és a BioNtech, illetve az oroszok által kifejlesztett vakcinák hatékonysági mutatói alapján a kutatók rendkívül bizakodóak. A tesztek sikeressége alapján a szakemberek azt feltételezik, hogy az oltóanyag akár még 2020 év vége előtt készen állhat a használatra.

Bár hangsúlyozták, még mindig hosszú út áll előttünk az oltások jóváhagyásáig, addig is meg kell tervezni a vakcinák igazságos elosztását a vírus jelenlétéhez mérten. A Gates Alapítvány egyébként júniusban kezdte meg az oltások fejlesztésének finanszírozását, a mai napig pedig összesen 156 millió dollárral támogatták a koronavírus elleni harcot.

Törökország leállítja a kereskedelmet Izraellel a gázai konfliktus miatt

Az összes import- és exportügyletet leállították Izraellel.

Kubatov: „A Fradi ellen még a kiscsapatok is BL-döntőt játszanak”

A Ferencváros hiába a legjobb csapat az NB1-ben, egyáltalán nincs egyszerű dolguk, mert minden csapat ellenük akar bizonyítani és nyerni.