Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,20 Ft
Euró
390,23 Ft
Font
456,08 Ft
Bitcoin
57,848 $

Fény derült a három legjobban várt PS5-exkluzív játék megjelenési dátumára

Miközben a következő generációs Sony játékkonzol európai megjelenésétől csupán egy hét választ el minket, addig rengeteg game-ről a júniusi bemutató óta egyelőre csak találgathattuk, mikor érkezhetnek.

Smart

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Miközben a következő generációs Sony játékkonzol európai megjelenésétől csupán egy hét választ el minket, addig rengeteg game-ről a júniusi bemutató óta egyelőre csak találgathattuk, mikor érkezhetnek.

Észak-Amerikában hét nappal korábban, egészen pontosan november 12-én esedékes a PlayStation 5 piacra dobása, ennek apropóján a japán techóriás egy vadonatúj trailert tett közzé a közösségi platformjain, amellyel a next-gen gépet promotálják. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

A YouTube-ra feltöltött ízelítőben többek között helyet kapott a Guerrilla Games stúdió Horizon Forbidden West című játéka is, a szemfüles rajongók pedig észrevették, hogy a reklám apró betűs leírásában az olvasható, hogy a game jövő év második felében, vagyis a 2021. június-december közötti időszakban állhat a játékosok rendelkezésére.

A Horizon Forbidden Westen kívül a Gran Turismo 7 autós szimulátorról és a Ratchet & Clank: Rift Apart platformerről szintén hasznos információk lapultak meg a promócióban – mindkét játék előreláthatólag 2021 első félévében jelenhet meg. Fontos megjegyezni, hogy míg a Guerrilla Games alkotása PS4-re is érkezni fog, addig a Polyphony Digital és az Insomniac Games játékai kizárólag PS5-exkluzivitást élveznek majd.

A Horizon Forbidden Westet először a Sony júniusi konferenciáján jelentették be. A játék során az első részhez hasonlóan ismét a vörös hajú fiatal amazon, Aloy bőrébe bújhatunk, akivel folytathatjuk a megkezdett kalandjainkat egy sokkal nagyobb poszt-apokaliptikus világban, amelyben a robotok elvadultak, és átvették az uralmat az emberek fölött.

A trailerből kivágott képernyőképen olvashatóak a PS5 exkluzív címek várható megjelenési dátumai Forrás YouTubePlayStation

A második epizód Aloy új élete körül fog játszódni – a trailer alapján ismét komoly megpróbáltatásokkal nézhet szembe, ugyanis a háttérben egy óriási vihar húzódik meg, ami befolyásolhatja a fiatal harcosnő történetét.

A PlayStation hivatalos magazinjának júliusi számából megtudhattuk, hogy a játék sztorija az amerikai Utah állam és a Csendes-óceán közötti területre összpontosul, Aloyjal többek között bebarangolhatjuk a nevadai sivatagokat és a kaliforniai tengerpartokat, továbbá San Francisco városa is központi szerepet kaphat a game-ben.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.