Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,05 Ft
Euró
390,26 Ft
Font
456,31 Ft
Bitcoin
57,808 $

Még több információra derült fény a PS5 játékmegosztási funkcióival kapcsolatban

A Sony pár héttel a következő generációs konzol megjelenése előtt ismertette az úgynevezett „Primary PS4” funkció PS5-ös változatának részleteit, amellyel játszhatóvá válnak az előző generációs game-eink az új masinán.

Smart

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A Sony pár héttel a következő generációs konzol megjelenése előtt ismertette az úgynevezett „Primary PS4” funkció PS5-ös változatának részleteit, amellyel játszhatóvá válnak az előző generációs game-eink az új masinán.

Azt már egy ideje tudjuk, hogy nem szükséges újból megvásárolnunk a PS4-re már egyszer megvett játékokat, ugyanis könnyedén átmenthetjük őket PS5-re is. A funkció segítségével nemcsak rengeteg pénzt spórolhatunk, hanem felújított grafikával élvezhetjük a jobbnál jobb címeket a next-gen gépen egyaránt. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

A nevéből adódóan a „Primary PS4” lényege, hogy egy PS4 konzolt úgy varázsolhatunk elsődleges játékgéppé, hogy hozzáférést biztosítunk a teljes könyvtárához és játékmentéseihez az összes felhasználói fiók részére.

A PS5 rendszerben ezt a lehetőséget „Console Sharing and Offline Play” néven találhatjuk majd meg, és lényegében hasonlóan fog működni elődjéhez képest, mivel bármelyik fiókkal internetkapcsolat mellett elérhetjük a digitális tartalmakat és a felinstallált game-eket.

A Game Rant magazin értesülései alapján mindössze egyetlen PS5 készüléken kapcsolhatjuk be a Console Sharing megosztási funkciót. Ez azt jelenti, hogy ha valaki meg szeretné változtatni az elsődleges PS5 konzolt, az új felhasználói felületnek hála könnyedén megteheti, mégpedig úgy, hogy a Beállítások menüpontban kiválasztja a Felhasználó fiókokon belül az Egyéb opciót, ahol a „Console Sharing and Offline Play” engedélyezhető, illetve kikapcsolható.

A PlayStation 5-ön alapértelmezetten aktiválva lesz a „Console Sharing and Offline Play”, de a tulajdonos saját maga döntheti el, hogy kíván-e élni a lehetőséggel vagy sem. A Sony megerősítette, hogy a „Console Sharing” nem fog bezavarni a „Primary PS4” működésébe, ezért a felhasználói fiókunkat párhuzamosan használhatjuk mindkét konzolon anélkül, hogy bármi gubanc adódna.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.