Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
367,10 Ft
Euró
395,00 Ft
Font
464,85 Ft
Bitcoin
63,370 $

Távolról irányítható harci járműveket készített az amerikai hadsereg

A hadsereg mögött álló fejlesztési részleg legújabb megoldása sokkal nagyobb biztonságot nyújthat a harcmezőkön szolgáló emberek számára.

Smart

Szabó Kata

Szerkesztő

Az Amerikai Hadsereg egy olyan hardver- és szoftvercsomagból álló technológiai megoldást fejlesztett ki, amely lehetővé teszi, hogy a harctéren szolgáló járművek távolról irányíthatóak legyenek, vagy éppen félig önvezető módban közlekedjenek. A cél nem titkoltan az, hogy egyre kevesebb embert tegyenek ki a váratlan támadások veszélyeinek, igaz, van még mit dolgozni a rendszeren, ugyanis a speciális terepviszonyok komoly nehézségekkel állítják szembe a mérnököket.

A Breaking Defense által közölt exkluzív anyag szerint a hadsereg eddig a pillanatig 20 különböző járművön tesztelte le a rendszert, köztük a Hummerektől egészen a kissé öregedő M113-as páncélozott személyszállítóig, sőt, a brit hadsereg által használt német terepjárókat is bevonták a folyamatba. Soron kívül Napsütés, gomolyfelhők és zivatarok – változékony idő vár ránk hétfőn

Az amerikai hadsereg elsősorban az M2 Bradley típusú harckocsikat vonná ki a forgalomból, illetve tenné azokat önvezetővé, hogy ne kelljen emberéleteket kockáztatni a különböző bevetések során. A helyzet azonban kifejezetten komplikált, ugyanis amíg az önvezető drónok és repülő a szabad térben, akadályoktól mentesen mozoghatnak, addig a szárazföldön közlekedő autók mindenféle akadályokkal szembenézhetnek, amire reagálniuk kell. Sőt, nem szabad elfelejteni azt sem, hogy az egyik nap még rendelkezésre álló híd a következő napra teljesen megsemmisülhet, így biztosra kell menni, hogy a rendszer ilyen esetekben sem blokkol majd le.

A munkálatokat természetesen folytatják, és mivel a jövő eleve a robotizált eszközök köré épül, nagyon meg lennénk lepve, ha végül nem járnának sikerrel.

Budapesten szállt le egy Londonból Hongkongba tartó repülőgép egy utas rosszulléte miatt

Egy utas rosszulléte miatt Budapesten szállt le egy Londonból Hongkongba tartó repülőgép.