Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,58 Ft
Euró
389,22 Ft
Font
455,10 Ft
Bitcoin
57,763 $

Jelentősen nőtt a Twitch látogatottsága márciusban

A COVID-19 járvány következtében meghozott intézkedések között mindig első helyen szerepel, hogy arra kérik (egyes helyeken utasítják) az embereket, hogy maradjanak otthon, aminek az adatok szerint a livestreaming platformok örülhetnek a legjobban.

Egészség/Életmód

Nagy Noel

Szerkesztő
TÉMÁK

Mindenki máshogy tölti el az otthoni szabadidejét, van aki alkotással, más olvasással vagy esetleg edzéssel, ám az adatok azt mutatják, hogy egy nem elhanyagolható mennyiségű embertömeg a „livestreaming” szolgáltatások felé fordul.

Mióta kitört a koronavírus járvány, a Stream Hatch és Streamlabds nevű platformok 23%-os növekedést figyeltek meg saját nézői adataikban február és március hónapra vonatkozóan. Más ilyen platformokon is megfigyelhető ez a növekedés, a Microsoft Mixer felületén 15.9%-os, a YouTube különböző játék-streamein 10.7%-os, míg a Facebook Gamingen 3.8%-os ugrást lehet tapasztalni. Soron kívül Mire számíthatunk az idei strandszezonban? Íme a leghasznosabb információk

A leghíresebb ilyen platformra, a Twitchre körülbelül 17%-al nőtt meg a kereslet, az új csatornák száma pedig kiugró mértékben, 33%-kal növekedett az előző negyedévhez képest. 2019 nem volt épp a Twitch legjobb éve, mivel látszódott egy csökkenő trend a nézőszámban, ám most a COVID-19 idejére rekord mennyiségű, 121 millió órányi anyagot tekintettek meg a nézők. A Twitch esetében nem csak arról van szó, hogy a meglévő közvetítőkre nagyobb lett az igény, hanem arról is, hogy jelentősen nőtt a létrehozott csatornák a száma.

A Twitch számait azonban nem érdemes úgy értékelni, hogy azért múlja felül versenytársait, mert azok épp küszködnek. A Facebook Gaming a legnagyobb növekedést könyvelheti el évek óta, míg a Mixer a második legnézettebb platform az interneten.

Azonban nem érdemes elvitatni, hogy a Twitch az egyik legnagyobb nyertese a helyzetnek, a kérdés már csak az, hogy a számok miként alakulnak, ha az élet visszatér a rendes kerékvágásba, és nem kényszerülnek otthoni karanténba az emberek.

Medgyessy Péter: ez nem ugyanaz az Európai Unió

Ugyanakkor szerinte Magyarországnak a jövőben is az Európai Unióban van a helye.

Mire számíthatunk az idei strandszezonban? Íme a leghasznosabb információk

Jó néhány kültéri medencét már kinyitottak húsvétra, a következő nagyobb medencebeüzemelési hullám azonban a pünkösdi hosszú hétvégén lesz, míg máshol csak június végén lesz nyitás.