Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,52 Ft
Euró
388,69 Ft
Font
453,43 Ft
Bitcoin
61,542 $

A koronavírus-járvány egy művész szemével

Egy iráni festő és karikaturista elgondolkodtató képeket osztott meg arról, hogyan alkalmazkodik az emberiség a kialakult rendkívüli helyzethez.

Kult

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Senki sem gondolta, hogy a 2020-as esztendő ennyire nehéz lesz. A médiában mindenkit arra bátorítanak, hogy maradjon otthon. A színházak, mozik, edzőtermek és múzeumok bezártak.

A világon szinte mindenhol beteg emberekkel vannak tele a kórházak. Néhol már az orvosok és a nővérek nem bírják ellátni a fertőzötteket és az alapján döntik el, kit kezelnek és kit nem, hogy hány éves vagy hogy milyen egészségi állapotban van. Soron kívül Lehúzta a vécén újszülött gyermekét egy 15 éves lány, vádat emeltek ellene

Úgy tűnik, hogy a 21. század legnagyobb pandémiája, a COVID-19 járvány nagyobb hatást gyakorolt az emberiségre, mint azt valaha is képzelni mertük.

A 39 éves Alireza Pakdel az Instagramjára tett ki olyan alkotásokat, amelyek felnyithatják a szemünket a koronavírussal kapcsolatban. Ábrázolja a láthatatlan ellenséget, aki ellen minden áldott pillanatban küzdenek az orvosok, a rendőrök, a tűzoltók és az ápolók.

Felhívja a figyelmünket a helyzet komolyságára és szolidaritásra, empátiára, emberközpontúságra ösztönöz. A képek szatirikusak, ám hangsúlyosak is egyben.

Olyan szituációkat ábrázol, mint például ahogyan egy orvosokból álló csoport az óra mutatóit tartják a kezükben, miközben várakoznak a vakcinára; ahogyan egy orvos és egy nővér megpróbálja kitépni a koronavírusos láncot egy páciens kezéből; vagy ahogyan egy másik orvos saját testével védi a betegeket a halálos vírus elől.

Eközben van, aki plakátokon keresztül üzen az emberek életét megnehezítő koronavírusnak:

https://liner.hu/kepzomuveszettel-a-koronavirus-ellen-szenzacios-posztereken-a-jarvany/

Kína útjára indította a Csang'e-6 szondát a Hold sötét oldalának tanulmányozására

A cél, hogy felfedezzék a Hold sötét oldalát.