Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,80 Ft
Euró
390,95 Ft
Font
457,88 Ft
Bitcoin
60,896 $

Összes műhelyét és gyárát arcmaszkok készítésére alakítja át a Chanel

A világ egyik leghíresebb luxusmárkája, a Chanel szombaton jelentette be, hogy az összes létező gyárában és műhelyében átállnak az arcmaszkok készítésére, hogy besegítsenek Franciaországnak az alapvetően hiánycikknek tekinthető termék biztosításában.

Külföld

Nagy Noel

Szerkesztő
TÉMÁK

Ahogyan a világ legtöbb pontján, úgy Franciaországon is végigsöpör a COVID-19 járvány: eddig a pillanatig több mint 40.000 regisztrált betegük és 2600 halottjuk van a vírus következtében. Ez ugyan nem a legsúlyosabb szám Európában (elég csak a spanyolokra vagy az olaszokra gondolni), de mindenképpen nyomasztó adat.

Annak érdekében, hogy a lakosság valamennyire védelemhez jusson a járvánnyal szemben, az izoláció mellett érdemes beszerezni a szükséges védőfelszereléseket, amihez hozzátartoznak, sőt az egyik legfontosabb elemének tekinthetők az arcmaszkok, amikből azonban a világ legtöbb pontján jelentős hiány kezd kialakulni. Soron kívül Szentkirályi Alexandra megegyezett Lázár Jánossal a BKK-s dolgozói jegyekről

Számtalan nagy multinacionális vállalkozás – akiknek alapvetően nem tartozik a profiljukhoz ezen maszkok gyártása – az elmúlt hetekben úgy döntött, megtesznek minden tőlük telhetőt, hogy segítsenek. Ez a trend kapta el a luxustermékeiről híres Chanelt is, amely vállalat most épp saját hazájának helyzetét kívánja javítani.

„Ma arra állítjuk át a munkaerőnket és partnereinket, hogy védőmaszkok és védőruhák gyártásába kezdjenek”, áll a Chanel által kiadott közleményben. Az első prototípusok előállítását már elkezdték, és amint megkapják a francia hatóságok engedélyét, rögtön piacra is dobják azokat.

A szombati napon emellett a francia egészségügyi miniszter, Olivier Veran bejelentette, hogy a kormány több mint egy milliárd ilyen védőmaszkot rendelt, javarészt Kínából, hogy biztosított legyen az elkövetkező hetekre és hónapokra a készlet. A miniszter állítása szerint Franciaországban körülbelül 40 millió maszkot használnak el hetente, és az orvosok, az ápolók, valamint a rendőrség is panaszkodott már arra, hogy hiány alakult ki náluk.

A gazdasági bizonytalanságok közepette a Chanel megnyugtatta dolgozóit, hogy egyetlen embert sem fog elbocsátani a 4500 alkalmazott közül, még ideiglenesen sem, noha, mint a legtöbb vállalatnak, nekik is vannak bevételkieséseik.