Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
354,76 Ft
Euró
385,34 Ft
Font
450,93 Ft
Bitcoin
70,146 $

Fegyveresek támadtak meg egy börtönt, közel 1000 fogvatartottat szabadítottak ki

Egy kongói börtönt támadtak meg a fegyveresek, akik több mint 900 fogvatartottnak adtak szabad utat egy összehangolt akció részeként.

Külföld

A T-800-as

Szerkesztő

Egy kongói börtönt támadtak meg a fegyveresek, akik több mint 900 fogvatartottnak adtak szabad utat egy összehangolt akció részeként.

A fegyveres férfiak mintegy 900 foglyot szabadítottak ki egy börtönből a Kongói Demokratikus Köztársaság keleti részén, Beniben. Egy igen összhangot támadásról volt szó, ami kedden, a hajnali órákban történt.

A város polgármestere számolt be a részletekről, aki a környéken működő iszlamista fegyveres csoportot okolta a történtekért. A több mint 1000 fogvatartott közül csupán 100 maradt a központi börtönben, és azt védő katonai tábor egyidejű összehangolt támadás után – írta a Global News.

Több mint 900 embert keresnek nagy erőkkel, akik megszöktek. A jelentős számban érkező támadók elektromos berendezésekkel törték be az ajtót – szól a Reuters jelentése. Az ADF-re gyanakodnak a helyiek.

Az Egyesült Államok eddig szerzett adatai szerint a Szövetséges Demokratikus Erők (ADAF) az 1990-es évek óta működnek Kongó keleti részén. Az ugandai fegyveres csoport 2019 óta több mint 1000 polgárnak ontotta ki az életét. Egyelőre egyetlen egy csoport sem vállalta magára a felelősséget a támadásért.

Az FBI a rasszizmus ellenes tüntetők telefonjait is lehallgatta Soron kívül Érdemes figyelni, több banknál is jelentősen megemelkedtek az éves díjak

Földméretű bolygót fedeztek fel, amely akár százmilliárd évig is létezhet

De van egy apró bökkenő, ugyanis a csillaga nem volt túl kegyes hozzá.

Fontos újítás lendíthet nagyot a magyar egészségügy helyzetén

A kormány júliustól teljeskörűen bevezeti az új betegút-menedzselő rendszert, amely lehetővé teszi a páciensek számára, hogy maguk jelölhessék ki az orvosi vizsgálatok időpontját.