Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,80 Ft
Euró
392,72 Ft
Font
463,26 Ft
Bitcoin
54,671 $

Látványos bálnalest építtet a norvég kormány

Norvégia bejelentette, hogy építkezési munkálatokba kezdenek az északi-sarkkörtől 300 kilométerre lévő Andenes településen, a munkára pedig a dán Dorte Mandrup vállalatot kérték fel.

Cool

Szabó Kata

Szerkesztő

A terület kiválasztásánál fontos szerepet játszott a Bleiksdjupa nevű mélytengeri völgy közelsége, ahol gyakran el lehet csípni a bálnák vándorlását. A térségbe már most is számos túrát szerveznek a világ minden pontjáról érkező turisták számára, az új attrakció pedig szinte biztos, hogy csak fokozni fogja az érdeklődést.

Az egyelőre még csak látványtervek formájában létető épület a felhasznált anyagoknak köszönhetően tökéletesen beolvad majd a környezetbe, ami az egyik fő kitétel volt a pályázat kiírásakor. A tervezők szerint az épület olyan látványt nyújt majd, mintha a földből nőtt volna ki, a látogatók és érdeklődők pedig annak tetejére is kimerészkedhetnek majd, ahonnan páratlan látvány nyílik az Észak-Atlanti-óceánra, a környező hegyekre és az északi sark fényeire. Soron kívül Orbán Viktor a magas benzinárakról: Ha a szép szó nem segít, intézkedni fogunk

A „Bálna” nevet viselő épületben a fagyos külső hőmérséklet után felmelegedhetnek majd a turisták, akik az ott lévő kávézóknak és különböző üzleteknek köszönhetően egy egész napos kellemes programban részesülhetnek. Egyelőre nem tudni, mekkora hatása lehet a 2022-ben átadásra kerülő létesítménynek a számokra, ám az biztos, hogy már most is évente 50 ezren látogatnak el a térségbe, egy ilyen látványosságot pedig senki sem szeretne kihagyni.

Orbán Viktor szerint tűrhetetlen, ami a reptéren történik a késésekkel

A magyar miniszterelnök nagyon bízik abban, hogy a repülőtér átvételével sokat fog javulni a helyzet a Liszt Ferenc Repülőtéren.