Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,32 Ft
Euró
392,17 Ft
Font
458,13 Ft
Bitcoin
63,262 $

Több mint 1200 lélegeztetőgépet vásárolt meg Kínától a Tesla

Elon Musk a saját gyárát egyelőre még nem állíttatta át lélegeztetőgépek gyártására, de kínai részlegükkel együttműködve rengeteg ilyen eszközt tudtak a koronavírus-járvány által egyik legkomolyabban sújtott amerikai államba juttatni.

Külföld

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

A kaliforniai hatóságok több, mint 1200 lélegeztetőgépet vettek át Elon Musktól, aki a Tesla és a SpaceX tulajdonosa. Erről Kalifornia kormányzója, Gavin Newsom számolt be hétfői sajtótájékoztatóján.

Elon Musk Twitteren jelentette be, hogy ezek még nem a Tesla által gyártott készülékek, melyeket múlt héten beígért, hanem ahogy elmondta, több különböző kínai cégtől vásároltak meg 1255 darabot, amelyeket maguk szállítottak át az Egyesült Államokba. Soron kívül Ezt a férfit keresi a rendőrség a szentesi gyilkosság ügyében

 „Kínában túlkínálat volt, emiatt pénteken vettünk 1255, az állami fogyasztóvédelmi hatóság által elismert ResMed, Philips és Medtronic lélegeztetőgépet, majd átszállítottuk őket LA-be. Akinek szüksége van egyre ingyen, csak szóljon!”

írta Musk, aki külön köszönetet mondott a Tesla kínai csapatának, illetve a kínai és az amerikai vámosoknak.

A Johns Hopkins University adatai alapján, amelyek a helyi és állami szervektől szerzik adataikat, a cikk írásának pillanatáig 46 ezernél is több fertőzött van az USÁban, és minimum 593 ember halt meg eddig. Az országban a megbetegedések felét három államban, Washingtonban, New Yorkban és Kaliforniában fedezték fel.