Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

AKTUÁLIS

AKTUÁLIS

A legjobb leves megfázás idején – 30 perc alatt elkészül, finom és olcsó

A legjobb leves megfázás idején – 30 perc alatt elkészül, finom és olcsó

A legjobb leves megfázás idején –  30 perc alatt elkészül, finom és olcsó
Shutterstock/Illusztráció

Az őszi-téli időszakban, amikor a hőmérséklet ingadozik, sokan ébrednek kaparó torokkal vagy eldugult orral. Ilyenkor különösen fontos a megfelelő táplálkozás, ami nemcsak energiát ad, hanem az immunrendszert is erősíti.

A Mirror szerint egy olyan recept került a figyelem középpontjába, amit az Express úgy jellemzett, mint a legfinomabb, amit valaha kóstolhatsz”. A receptet az Ambitious Kitchen szakácsai méltatták, akik szerint ez a leves ideális választás, ha valaki rosszul érzi magát.

A cikk a videó után folytatódik

Mint írták, tele van olyan összetevőkkel, mint a gyömbér, a kurkuma és a fokhagyma, amik segíthetnek a megfázás tüneteinek enyhítésében. A séf így fogalmazott: „Amikor beteg vagyok, imádok egy jó, lelket nyugtató levest. Tudtad, hogy a leves valójában segíthet lerövidíteni a megfázás időtartamát?”

A leves alapját friss zöldségek, omlós csirkehús és gyöngykuszkusz adják, így egyszerre laktató és tápláló. „Különösen ez a leves, ami tele van gyulladáscsökkentő összetevőkkel, mint a gyömbér, a kurkuma és rengeteg fokhagyma. Csodás hír, mert biztos vagyok benne, hogy ez lesz az egyik kedvenc levesed.”.

A recept könnyen variálható: ha valaki vegetáriánus változatot szeretne, a csirke helyett csicseriborsóval is elkészítheti, így a fehérjetartalom továbbra is biztosított. Ez a rugalmasság teszi igazán sokoldalúvá, hiszen mindenki a saját ízlése szerint alakíthatja.

Hozzávalók röviden

  • fokhagyma, vöröshagyma, sárgarépa, zeller
  • friss gyömbér, kurkuma
  • csirkehús vagy csicseriborsó
  • csirkealaplé, rozmaring, kakukkfű
  • gyöngykuszkusz, zöldborsó

Elkészítés röviden

A zöldségeket olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a gyömbért és a kurkumát. Felöntjük alaplével, beletesszük a csirkét és a fűszereket, majd főzzük, amíg a hús megpuhul. Ezután a húst széttépkedjük, visszatesszük a levesbe, végül hozzáadjuk a zöldborsót. Néhány perc főzés után a leves tálalható.

Ez a recept gyors és egyszerű, illetve valódi immunerősítő is, ami a hideg hónapokban különösen hasznos lehet. Nem véletlen, hogy a szakértők szerint ez az egyik legjobb leves, amelyet valaha elkészíthetünk.