Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

AKTUÁLIS

AKTUÁLIS

Utazz ősz idején is – Olaszország napsütötte kincse, ahol a nyugalom az igazi luxus

Utazz ősz idején is – Olaszország napsütötte kincse, ahol a nyugalom az igazi luxus

Utazz ősz idején is – Olaszország napsütötte kincse, ahol a nyugalom az igazi luxus
Shutterstock

Egy újabb remek opció az őszi utakra, amik szintén különlegesek tudnak lenni.

Egyre többen fedezik fel Ischiát, a Nápolyi-öböl vulkanikus szigetét, ami termálforrásairól, homokos strandjairól és több évszázados borkészítési hagyományáról ismert. Bár Capri közismert neve gyakran elhomályosítja, Ischia négyszer és félszer nagyobb nála, így jóval több helyet kínál a pihenésre, távol a turistatömegek zajától. A sziget hat települése bővelkedik látnivalókban, amelyek akár több napra is tartalmas programot nyújtanak.

A cikk a videó után folytatódik

A CambridgeLive szerkesztője, Anna Starnes így fogalmazott: „A helyiek szerint a legjobb módja annak, hogy kiszakadjunk a való életből, ha megmártózunk egy termál parkban.” Az olasz szabályoknak megfelelően a fürdőzők úszósapkát kapnak, és köntösben járhatnak a medencék között, ami fokozza a luxusfürdő hangulatát. A park hat hektáron, teraszos szinteken terül el, a Citara-öböl látványa és a buja növényzet pedig olyan érzést kelt, mintha természetes fürdőhelyekre bukkanna az ember. A látogatók 15°C-os merülőmedencét és 40 °C-os, keringést serkentő forró vizű medencét is kipróbálhatnak.

Anna gasztronómiai kalandjai a sziget déli részén folytatódtak, ahol felkereste az Antonio Mazzella családi pincészetet. „A túra gyönyörű kilátást nyújtott, és még inkább tiszteletet ébresztett bennem a család iránt, akik 1940 óta, nehéz körülmények között is, díjnyertes borokat készítenek” – mondta. A meredek, csak gyalog megközelíthető ösvények mentén a család kézzel szüretel, a szőlőt a hegyoldalba vájt barlangokban dolgozza fel, majd a mustot a tengerpartra vezetik, ahol hajóra rakják. Emma, a látogatók egyike, így nyilatkozott: „A Biancolella friss, magas savtartalmú bor. Annyira ízlett, hogy vettem egy palackkal, plusz egy Vigna del Lume bort is – kockázatos volt a feladott poggyászba tenni, de épségben hazaértek!”

Shutterstock

A tenger gyümölcsei kedvelőinek Ischia maga a paradicsom. „Nem gondoltam, hogy ennyi lehetőségem lesz nyers halételeket kóstolni.” Az Un Attimo Di Vino étteremben a séf egy frissen fogott halat vitt végig a vendégek között, jelezve, hogy az állat hat órával korábban még a tengerben úszott. Anna a Maronti Beach végében található Rena bárban és étteremben nyers garnélát kóstolt, miközben DJ gondoskodott a tengerparti hangulatról. A nyugati parton, a Ristorante Pizzeria Da Ciccio-ban a legegyszerűbb margherita pizzán is átütött az alapanyagok minősége.

A gasztronómiai élmények között külön említést érdemel a nyúlpörkölt tésztával, amit Anna a Punta Imperatore világítótorony hotel teraszán, naplemente idején kóstolt meg: „Omlós és ízletes volt, igazi különlegesség.” – idézte a Mirror.

A sziget botanikai kincsei közül a családi kézben lévő Giardini Ravino Európa legnagyobb pozsgásgyűjteményével büszkélkedhet. „Ez a nyugodt menedék a nyüzsgő utca mellett művészeti alkotásokat és akkora citromokat rejt, mint a tenyerem” – mesélte Anna, aki a kert kávézójában kaktuszkoktélt is ajánl. A másik híres kert, a Giardini La Mortella, Sir William Walton brit zeneszerző egykori otthona, amelyet felesége, Susana Walton és Russell Page tájépítész tervezett. Nyáron a Forio-öbölre néző görög színházban fiatal zenekarok lépnek fel.

Anna így összegezte élményeit: „Mindenben öröm volt, amit Ischián tapasztaltam – a jó ételek, a bor és a pihenés szeretete. Elmenekülni erre a szerény olasz szigetre maga az álomnyaralás.”