Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,23 Ft
Euró
389,34 Ft
Font
455,42 Ft
Bitcoin
57,398 $

A Tampa Bay Buccaneers lett Tom Brady új csapata

A legendás irányító 20 évet töltött el a New England Patriots kötelekében, ám pályafutása vége felé közeledve új tapasztalatokra vágyott.

Sport

Szabó Kata

Szerkesztő
TÉMÁK

Hivatalosan is a Tampa Bay Buccaneers játékosa lett Tom Brady, a profi amerikaifutball-liga (NFL) hatszoros Super Bowl-győztes irányítója.

A 42 éves sztár – aki a százéves liga történetében egyedüliként hatszoros bajnok – a klub pénteki közleménye szerint több évre szóló szerződést írt alá, de pontos részleteket egyelőre nem hoztak nyilvánosságra. Sajtóhírek szerint ugyanakkor Brady két évre, szezononként 30 millió dollárért állapodott meg a floridai gárdával. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Bruce Arians vezetőedző – aki karrierje során olyan kiváló irányítókkal dolgozott együtt, mint az egyaránt két-két Super Bowl-győzelemmel rendelkező Peyton Manning és Ben Roethlisberger – elmondta, Brady a sportág történetének legsikeresebb játékosa, akit leginkább az tesz különlegessé, hogy jobbá teszi a körülette lévőket, emellett igazi vezér. Hozzátette, a játékos munkamorálja hozzásegítheti a csapatot a bajnoki cím eléréséhez.

Bradyt 2000-ben az amatőr játékosbörze (draft) 199. helyén szerezte meg a New England Patriots, és Bill Belichick vezetésével, valamint az ő irányításával az együttes szinte egyeduralkodóvá vált az NFL-ben: 2001 óta kilencszer jutott Super Bowlba, melyet hatszor meg is nyert. A rájátszásról azóta egyszer, 2008-ban maradt le a csapat, amikor Brady a szezon első meccsén megsérült. A Patriots 2011 és 2018 között sorozatban nyolcszor játszott döntőt az Amerikai Főcsoportban (AFC).

A legendás irányító a Patriots csapatával az alapszakaszban 219 győzelem mellett 64 vereséget szenvedett, a rájátszásban 30-11 a mérlege. Az All Star-gálának számító Pro Bowlra 14-szer választották be, az alapszakaszban háromszor, a Super Bowlban négyszer volt ő a legértékesebb játékos, és az NFL első évszázadának legjobb csapatának is tagja.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.