Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,02 Ft
Euró
390,36 Ft
Font
456,60 Ft
Bitcoin
61,296 $

Hivatalos: Suárez elhagyja a Barcelonát, és messze áron alul

A Barcelona és az Atlético Madrid megállapodást kötött egymással, melynek értelmében a támadó a madridi klubnál folytatja tovább a pályafutását.

Sport

A T-800-as

Szerkesztő

A Barcelona és az Atlético Madrid megállapodást kötött egymással, melynek értelmében a támadó a madridi klubnál folytatja tovább a pályafutását.

Hetekkel ezelőtt tudni lehetett, hogy Luis Suáreznek nincs jövője a Barcelonánál, hiába a korábbi nagy sikerek. A vezetőség úgy döntött, hogy szerződést bont vele. Az uruguayi csatár eleinte a teljes fizetését akarta cserébe végkielégítésként. Soron kívül Olajat talált a Mol Tura közelében

Suárez és a Barcelona végül megállapodtak egymással, majd az Atlético Madriddal is. A madridiak nagyon szerették volna, ha ingyen szerzik meg a klasszis támadót, ugyanakkor a katalánok kizárták ezt az opciót.

Ennek ellenére egy igen alacsony összegért válthat klubot a világszár. Mindössze 6 millió eurót fizetnek érte, ami töredéke a piaci értékének. 25-30 milliót érhet jelenleg Suárez, aki hat esztendő után vált.

Az FC Barcelona nyilvánosan fejezi ki a háláját a játékos elkötelezettségéért és elhivatottságáért, valamint minden jót kíván neki a jövőben. 198 gólt és 13 trófeát szerzett ezekben az években, ami elég szép termés.

A Barcelona szerint a csatárnak kulcsszerepe volt ezekben a sikerekben, amik 4 La Liga címet, 1 Bajnokok Ligája, 4 Copa del Rey, 1 Klubvilágbajnoki, 1 Európai szuperkupa, és 2 Spanyol szuperkupa győzelmet jelentett.

A klubnál eltöltött második évében már Európa gólkirálya volt, és övé lett az „aranycipő”. Akkor 40 gólt szerzett a La Ligában, összesen pedig 59-et. 283 meccsen 198 góllal járult hozzá a sikerekhez, amivel a Barca történetének harmadik legeredményesebb góllövője César és Messi mögött. Emellett 97 gólpasszt is adott.

Ma 12 óra 30 perctől egy búcsúztató eseményt rendeznek a tiszteletére, majd ezt követően sajtótájékoztatót tartanak.

Őrület: 53 évesen lépett pályára „King Kazu” a japán első osztályában

Nagy Márton az üzemanyagár-csökkenésről: megértette mindenki, mit szeretne a kormány

A nemzetgazdasági miniszter szerint nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy az üzemanyagárak visszakerüljenek a referenciaszinthez. Egyúttal megfontolandónak tartja, hogy a régiós átlagár helyett csak a szomszédos országokat vegyék alapul.